Menu
De zomer fashion trend van 2021: Midriff flossing

Corona heeft flink wat roet in het eten gegooid op het gebied van fashion. Zo hebben de mooie stijlvolle outfits bij vele plek gemaakt voor de comfortabele huisoutfits. Deze zomer zal dit gelukkig eindelijk omslaan en staan vele fashion items in het teken van ‘het houden van je lichaam’. Een opvallende modetrend hierin is de ‘midriff flossing’. Dit zijn dunne bandjes die aan een shirt, jurk, rok of broek vast zitten en vervolgens om je taille moet heen wikkelen. Lees in deze blog alles over deze fashion trend van deze zomer.

Hoe deze trend tot stand is gekomen

Bij menig modeshow zagen we opvallend veel een blote buik terug komen waar bandjes om de taille heen waren gewikkeld. Doordat veel bekende merken deze items terug laten komen in hun collecties heeft deze trend een naam gekregen, ‘Midriff flossing’. Ook een aantal celebraties als Bella Hadid, Emily Ratajkowski en Hailey Baldwin zagen we met deze items rondlopen. Een strakke buik of niet, het merk Jaquemus laat zien dat een strakke buik niet perse nodig is voor deze trend. Deze trend staat dan ook vooral in het teken van het dragen waar jij je fijn bij voelt. Dit wordt dan hoogstwaarschijnlijk ook dé zomertrend van 2021!

Midriff flossing – Tops

De midriff flossing shirts zijn vrijwel de bekendste uit het lijstje. Dit zijn crop tops waarbij er dus een dun bandje om je taille heen wordt gewikkeld. Dit is ideaal wanneer je een normale crop top eigenlijk iets te bloot vindt. Het bandje zorgt er namelijk voor dat er toch weer een deel bedekt wordt. Deze tops zijn het mooist om te combineren met een high waisted broek, rok, short of skort. Mocht het wat frisser zijn kun je er ook nog altijd een leuke blazer op dragen.

Roze Crop Top Roze Crop Top v.a. € 49,95.- Bekijk product via bol.com
Bralette kant zwart| Crop top dames Bralette kant zwart| Crop top dames v.a. € 15,95.- Bekijk product via bol.com
NA-KD Striped Crop Top Dames Top - Maat M NA-KD Striped Crop Top Dames Top - Maat M v.a. € 18,04.- Bekijk product via bol.com
Zwarte Gestreepte Crop Top Zwarte Gestreepte Crop Top v.a. € 49,95.- Bekijk product via bol.com

Midriff flossing – Rok en broek

De midriff flossing rok en broek zijn eigenlijk het tegenovergestelde van de midriff flossing top. Zo zitten bij de rok en broek de bandjes namelijk aan de bovenkant en worden ze vanuit daar gewikkeld om je taille. Dit zou je vervolgens weer kunnen combineren met een crop top, of bralette.

Midriff flossing – Jurk

Van de midriff flossing jurk heb je 2 verschillende modellen. In het eerste model zijn er aan de linker en rechter kant van de taille 2 stukken weg gehaald en weer met elkaar verbonden met een dun bandje. In het tweede model lijkt het net alsof je een bralette of crop top aan hebt met een rok. De crop top en de bralette zijn vervolgens weer met elkaar verbonden door de dunne bandjes tot een jurk. Het eerste model is daarom meer geschikt voor wat nettere gelegenheden en het tweede model meer voor feestjes.

Ga jij je wagen aan de midriff flossing trend van deze zomer?

Terug naar Trend watch