Menu
De voordelen van bamboe boxershorts

De nieuwste trend in ondergoedland is het dragen van bamboe. Bamboe heeft namelijk ontzettend veel goede eigenschappen en is daarnaast ook nog eens goed voor het milieu. Zeker in een wereld waar duurzaamheid steeds hoger in het vaandel komt te staan, is het niet gek dat bamboe ondergoed aan een opmars bezig is. In dit artikel zetten we daarom de voordelen van bamboe boxershorts voor je op een rijtje.

Bamboe, een duurzame oplossing

Zoals aangegeven draagt bamboe bij aan een duurzame wereld. Alleen al de verschillen die er te benoemen zijn tussen een bamboeplant en een katoenplant geven aan waarom het logisch is dat bamboe zo in opkomst is. Bamboe groeit namelijk veel sneller dan een katoenplant. De bamboe soort waar kleding van gemaakt wordt, groeit namelijk zo’n meter per dag. Je kunt je dus voorstellen dat je in no time voldoende bamboe hebt om de kleding te gaan produceren. Daar komt bij dat bamboe zo goed als geen water nodig heeft in tegenstelling tot een katoenplant en zelfs kan groeien op gronden van lage kwaliteit. Na het rooien van een bamboebos blijven de wortels in de grond zitten waar ze de erosie tegen gaan en tevens de nieuwe bamboe weer uit opkomt. Er hoeft dus niet opnieuw gezaaid en aan bodembewerking gedaan te worden. Over duurzaam gesproken…..

De voordelen van bamboe boxershorts

Naast het feit dat bamboe dus een duurzamere keuze, en dus goed voor het milieu is, hebben bamboe boxershorts ook voor jou veel voordelen te bieden. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

1. Bamboe boxershorts zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid

Bamboe vezels zijn letterlijk zijdezacht. Dit maakt bamboe dat ook uitermate geschikt voor de gevoelige huid.

2. Bamboe boxers zijn anti bacterieel

Aangezien de bamboeplant zelf antibacteriële stoffen aanmaakt, blijft een bamboe boxershort langer fris. Door deze anti bacteriële stoffen hebben onaangename transpiratie luchtjes, die veroorzaakt worden door bacteriën, geen kans van overleven.

3. Bamboe is super absorberend

Bamboe vezel nemen tot 70% meer vocht op dan katoen. Door de unieke holle structuur verdampt dit ook 2x sneller. Hierdoor blijf je je de hele dag schoon en fris voelen.

4. Bamboe is supersterk

Dat een bamboevezel supersterk is heeft als voordeel dat jij erg lang plezier van je bamboe kledingstuk hebt. Daarnaast is bamboe vormvast, kreukvrij en is het antistatisch.

5. Bamboe boxershorts zijn zowel warm als koel

De open structuur van de bamboevezel zorgt ervoor dat je koel blijft in de zomer en warm in de winter.

Ben jij inmiddels overtuigd van bamboe ondergoed en zou je graag bamboe boxershorts aan je kledingkast toe willen voegen? Overweeg dan zeker Bamigo boxershorts. Je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Terug naar Must haves