Menu
De stijl van Olivia Palermo

Olivia Palermo is een gedreven entrepreneur, model, stylist en daarbij dé ultieme fashion babe om inspiratie van op te doen. Ze is, zoals waarschijnlijke vele van ons haar kennen, bekend van de MTV show The City, waarin verschillende jonge vrouwen en hun carrières in New York werden gevolgd. Ze is een icoon als het gaat om fashion en dat is precies de reden dat we haar hebben gekozen als stijlicoon van deze blog!

Wie is Olivia?

Olivia is onder andere bekend van het tv programma The City, waar haar leven in kleine stukjes te volgen is. Maar ook heeft ze een ander programma op MTV gepresenteerd waarbij ze jonge meiden om toverde in volwassen jonge vrouwen. Daar kwamen haar styling skills al van pas, maar ook zij zag er iedere aflevering weer fantastisch uit, helemaal Olivia! Gedurende de show heeft ze bij een Belgische fashion designer en daarna bij Elle magazine accessoires afdeling gewerkt. Hierna is ze van start gegaan met de ontwikkeling van haar eigen merk.

De prachtige Olivia is niet alleen fashion influencer, ook haar natuurlijke looks doen het goed bij menig high-end merken en en magazines. Zo heeft ze regelmatig model gestaan voor merken zoals Mango en staat ze op de cover van modebladen zoals Cosmopolitan, Elle, Marie Claire en nog veel meer.

De Palermo stijl

De kledingstijl van Olivia is super vrouwelijk. Ze draagt regelmatig jurken en zwierige rokjes met een goeie hak er onder. De outfits worden dan ook helemaal af gestyled met accessoires die hier helemaal bij passen en zijn dan ook iedere keer weer spot-on. Kenmerken van haar kledingstijl zijn:

 • Feminine
 • Gebruik van veel kleur
 • Diverse printjes
 • Altijd een prachtige hak
 • Sophisticated
 • Mooie sieraden
 • Accessoires zoals een grote zonnebril
 • Bijpassende make up zoals een bold lip

Ze weet in ieder geval het totaalplaatje helemaal kloppend te maken. Of dit nou gebeurt met de juiste kleur hakken onder een kleurrijke rok of een leuke puppy bij een wat basic outfit. Het leuke aan haar kledingstijl? Je kan het zelf best gemakkelijk namaken!

Create your own Olivia Palermo look

Voor het namaken van een Olivia Palermo look zijn er een paar regels die je moet volgen. Doe je dit, dan heb jij binnen no-time een outfit in Palermo stijl gemaakt!

Klassiek stylish
Alle outfits die Olivia bij elkaar raapt stralen klasse uit. En dit bereik je door ook zo'n soort items aan te schaffen. Je kan hierbij denken aan de stoffen van goed kwaliteit, dit maakt als snel het verschil tussen casual en casual chic. Maar denk ook aan het soort kleding dat je aanschaft, een diep decolleté hoort dan bijvoorbeeld niet helemaal in dit straatje thuis. Van sommige klassieke items kan je dan ook geen genoeg van krijgen. Denk aan mooie basic blouses, blazers of mooie pumps. Hier komt dan wel altijd nog een eigen twist van Olivia bij!

Vrouwelijk
We kunnen gerust zeggen dat de outfits van Olivia SUPER vrouwelijk zijn, zonder ook maar al te sexy veel bloot te tonen. Hoe dat komt? Ze weet precies welke vormen ze wanneer moet laten zien om iedere outfit vrouwelijk te maken. Zo showt ze maar al te graag haar benen in prachtige kokerrokken, jurkjes of shorts gecombineerd met een bijpassende blazer. Laat ze niet haar benen zien, dan combineert ze een stoere jeans wel met een mooie blouse en accessoires waardoor haar outfit toch weer vrouwelijk wordt. Ga jij dan liever voor het rokje of de broek met blouse?

Kleuren en prints

Ook is Olivia niet bang voor het combineren van prints en kleuren. Bijna iedere outfits heeft wel een accent of meerdere kleuren waardoor de hele outfit straalt. Want laten we eerlijk zijn, kleding items in kleur zijn wel echte eyecatchers. Weet jij deze prints en kleuren ook nog eens te combineren met geweldige items dan heb je al helemaal een stylish outfit bij elkaar. Ga je voor een iets wat basic outfit? Leg dan de kleuraccent in bijvoorbeeld je schoenen of je tas!

Dus kort samengevat, een Olivia Palermo outfit bereik je door:

 • Details in je outfit
 • Prints en kleur(accenten)
 • Classy sexy, mooie benen of vrouwelijke vormen
 • Altijd je outfit on-point hebben
 • Hoge hakken

Geen zin in het dragen van hoge hakken? Lees dan hoe je leuke flatjes kunt stylen.


 

Terug naar Get the look