Menu
De leukste vliegtuig outfits

Eindelijk is het zo ver! Je welverdiende vakantie staat op het punt van beginnen. Een weekje naar de zon, heerlijk. Je vakantie begint eigenlijk al op het vliegveld, waar je graag de tijd neemt om te lunchen of de leuke taxfree shops te plunderen. We zien er graag verzorgd en stylish uit, zo ook in het vliegtuig. Of je nou drie uurtjes of een halve dag in het vliegtuig uit moet zien te houden, trendy én comfortabele kleding is iets waar we nooit nee tegen zeggen. Hoe creëer je de beste vliegtuig outfit? Wij geven je tips!

1. Je vliegtuig outfit is niet compleet zonder zonnebril!

Stop je zonnebril niet in je koffer, maar houd hem bij je in je handbagage. In het vliegtuig hangt namelijk een koude, droge lucht die ervoor zorgt dat je ogen droog en branderig aan kunnen voelen. Zet je zonnebril op en bescherm je ogen tegen de blazende airco. Daarnaast is een zonnebril ook het perfecte item dat ervoor zorgt dat je vermoeide ogen en wallen verborgen blijven voor de buitenwereld, bijvoorbeeld omdat je geen oog dicht hebt gedaan door krijsende baby's of een vervelende snurker op je lange nachtvlucht. Kortom: je zonnebril is onmisbaar bij je vliegtuig outfit!

2. Geen rok, maar een broek of jumpsuit!

Natuurlijk begrijpen we dat je liever meteen je nieuwe rokje showt met bijpassend sandaaltje, maar hier krijg je gegarandeerd spijt van. Ongemakkelijk zitten in een kort rokje en ook nog koude voeten krijgen tijdens de vlucht? Klinkt niet zo prettig. Een broek met platte schoenen lijkt misschien saai, maar wij zullen je het tegendeel bewijzen. Ga bijvoorbeeld voor een pantalon in joggingbroekstijl. Deze is comfy en stylish wanneer je 'em combineert met een trendy sneaker of leuke instapper. Kies daarbij voor een mouwloze top of basic shirtje, uiteraard met een vest tegen de kou. Je stapt het vliegtuig in met een trendy en comfortabele outfit!

Ook een optie: de Jumpsuit! Dit is misschien wel het gemakkelijkste én meest modebewuste kledingstuk out there. De jumpsuit maakt je outfit zó comfortabel dat je zeker ontspannen aankomt op je vakantiebestemming. Ook is het combineren van de jumpsuit a piece of cake, omdat vrijwel iedere schoen matcht. Een sneaker, loafer en sandaaltje behoren allemaal tot team jumpsuit.

3. Love your shoes

Welke schoenen passen het beste bij je vliegtuig outfit? Het lijkt een moeilijke vraag, maar het antwoord is makkelijk. De belangrijkste regel die je helpt bij het maken van de juiste keuze: Kies voor comfort. Je wilt ontspannen en vol energie het vliegtuig verlaten en je vakantieland ontdekken. Geloof ons, dit gaat niet lukken als je sneakers te strak zitten of je blaren begint te krijgen door je (te) hoge hakken. Je kunt dus het beste gaan voor platte schoenen bij je vliegtuig outfit.

Helemaal handig: instappers of andere schoenen zonder veters, maar bijvoorbeeld met klittenband. En laat loafers en espadrilles nou net dé musthaves zijn van deze zomer. Lekker luchtig, easy om op te lopen en... goedkoop! Bekijk hier 15x espadrilles onder de €30!

TIP: Vergeet niet om een paar sokken in je handbagage te doen. In het vliegtuig meteen je schoenen uit en je sokken aan. Heerlijk!

4. Een niet te warme of te koude vliegtuig outfit? Laagjes!

Vertrek je op een regenachtige dag uit Nederland, kom je aan op een bestemming met palmbomen en een heerlijke, warme zon. Soms maak je binnen een paar uur enorme temperatuurverschillen mee. Dit kan erg lastig zijn als je een geschikte outfit voor in het vliegtuig wilt kiezen, want niemand staat te springen om zich 5 keer op een dag om te kleden. Je bent op zoek naar die ene perfecte look. Deze is ontzettend simpel. Laagjes!

Met een vest kun je namelijk gewoon die ene leuke jumpsuit aan, maar trek je 'em voor vertrek nog snel even overheen. Deze zijn ook erg handig wanneer je het koud begint te krijgen in het vliegtuig. Om net een beetje meer touch te geven aan de stijl van je vliegtuig outfit, kun je kiezen voor een kort vest bij een jumpsuit, zodat het je lichaam goed accentueert. Heb je een broek met topje aan, dan staat een lang of oversized vest casual en stylish.

Een oversized trui over een tanktop is ook een goede oplossing. Lekker warm voor in het vliegtuig en wanneer je bestemming in zicht is, trek je hem gewoon uit.

TIP: Ga je helemaal voor cosy? Ook een legging is zeer comfortabel én modebewust onder een oversized shirt of trui.

Terug naar Style tips
Geschreven door:
Soraya
Soraya

Loves lace. Loopt het liefste in een jurkje of rok. Is gek op tassen, clutches en portemonnees en is altijd op koopjesjacht.