Menu
De ideale zomerse werkoutfit: comfortabel en professioneel

Het kan soms een uitdaging zijn: het vinden van een geschikte werkoutfit tijdens de warme zomerdagen. Je wilt graag professioneel en niet te warm gekleed, maar ook weer niet te bloot. Je wilt graag comfortabel en luchtige kleding, maar ook weer niet het type strandoutfit. Is dit herkenbaar voor jou? Lees dan snel verder en ontdek de ideale werkoutfit voor zowel man en vrouw.

Een luchtige werkoutfit voor de vrouw

We starten bij de ideale zomerse werkoutfit voor de vrouw. Het antwoord valt misschien te raden en dat is, jawel, een zakelijke jurk! Het ideale van een jurk is dat het comfortabel en luchtig kan zijn, maar ook professioneel. Je kunt natuurlijk zelf helemaal zelf kiezen hoe zakelijk je de look van de jurk wilt maken. 

Een voorbeeld van een professionele zomerjurk is een rechte midi jurk, effen gekleurd met mouwen tot over de schouder. Kies voor een wat loszittende stof, zodat je huid wat meer kan ademen en voor een comfortabel gevoel. Wil je iets minder zakelijk? Dan kun je kiezen voor een jurk met print of een lange wikkeljurk. Deze stofjes zijn vaak wat dunner, wat het ook heerlijk luchtig maakt. Natuurlijk zijn er enorm veel verschillende keuzes in jurken, dus draag ook vooral waar jij je prettig bij voelt.

De instant coole werkoutfit voor de man

Een absolute must-have werkoutfit voor de man, is een overhemd. Deze wil je eigenlijk niet missen in je zomergarderobe. Niet alleen is dit een van de meest zakelijk ogende outfits, maar het is ook nog eens super comfortabel tijdens een warme zomerdag op het werk. Hoe casual of zakelijk je het wilt dragen is natuurlijk helemaal aan jou. 

Wil je lekker luchtig en casual? Kies dan voor een linnen stof met korte mouwen. Wil je liever iets klassieker? Kies dan voor een katoenen stof met een zomers printje. Een bijkomend voordeel van een overhemd is dat je het eigenlijk overal mee kunt combineren. Kies voor loafers en een linnen broek voor extra comfort tijdens warme dagen. 

Draag waar jij blij van wordt

Een jurk of een overhemd zijn natuurlijk nog maar twee voorbeelden van een zomerse werkoutfit. Het zit comfortabel en oogt professioneel op het werk. Maar nog belangrijker is dat jij je comfortabel voelt met jouw kledingkeuze. Draag dus vooral waar jij gelukkig van wordt! Wat is jouw favoriete werkoutfit voor de warme dagen?

Terug naar Tips & Tricks
Geschreven door:
Yara
Yara

Fashion lover pur sang. Leeft in jeans en wordt in de zomer nooit gespot zonder zonnebril. Verzamelt sneakers en tassen.