Menu
De ideale hakhoogte voor jouw voeten

Hakken laten ons extra vrouwelijk voelen, maar kunnen ook behoorlijk killing zijn! Pijnlijke en brandende voeten zijn vaak het gevolg van een dag op hakken lopen waardoor het steeds moeilijker wordt om je elegante loopje vol te houden. De oorzaak van deze pijn is vaak dat je de verkeerde hakhoogte voor jouw voeten draagt en daarom hebben wij een handig trucje waarmee je de ideale hakhoogte voor jouw voeten kan vinden!

Iedereen heeft een andere vorm voet en daarom is het logisch dat voor iedereen een andere hakhoogte het beste is. Wij leggen je stap voor stap uit wat je moet doen om de ideale hakhoogte te meten.

Handig!: Schakel de hulp van je moeder of vriend/vriendin in om te helpen bij het meten.

Stap 1:

Trek je schoenen uit, ga zitten op een stoel en strek één been recht vooruit. Hierbij is het handig om je knie te ondersteunen met bijvoorbeeld een andere stoel.

Stap 2:

Houd je been recht door deze aan te spannen en ontspan je enkel en voet, zodat je voet in zijn natuurlijke stand komt te staan.

Stap 3:

Meet vervolgens met een meetlint de afstand van je hiel naar de grond en de afstand van je grote teen naar de grond.

Stap 4:

Meet daarna de afstand tussen de twee lijnen vanaf je hiel. Et voilà: deze afstand is jouw ideale hakhoogte!

Zo makkelijk kan het dus zijn! Meet voor de zekerheid nog een keer de afstanden na zodat je zeker weet dat je de juiste afstand hebt gemeten en jij gaat voortaan de deur uit met een paar hakken waar je een stuk comfortabeler op kan lopen.

Terug naar Tips & Tricks