Menu
De blouse met ruches

De blouse met ruches is niet meer weg te denken uit de mode van tegenwoordig. Een romantisch, vrouwelijk mode-item dat op veel verschillende manieren kan worden gecombineerd. Je kunt het in plaats van op een romantische manier ook op een stoere manier dragen. De ruches trekken de aandacht naar dat deel van je lichaam waar de ruches zich bevinden. Het is dus aan jezelf en je lichaamsvorm hoe je de blouse draagt.

Welke blouse is geschikt voor mijn lichaam?

Een blouse met smalle ruches rond de schouders en borsten zorgt ervoor dat de borsten groter lijken en de schouders smaller. De aandacht wordt op deze manier meer naar de borsten getrokken en afgeleid van de schouders. Kies voor een opvallende print wanneer je extra aandacht naar je bovenlichaam wil trekken. Extra tip: combineer de ietwat drukkere blouse met een ingetogen onderstuk, zoals skinny jeans, om de outfit in evenwicht te houden. Heb je toch liever dat de borsten iets kleiner lijken? Kies dan voor een blouse met ruches met een v-hals om de borsten er optisch kleiner uit te laten zien. Wanner je in het bezit bent van een slanke hals is het mooi om te kiezen voor een blouse met ruches rond de kraag waardoor de aandacht hier naar toe wordt getrokken. Extra aandacht gaat hierdoor naar je gezicht!

Hoe combineer ik de blouse met ruches?

Allereerst is het van belang om te benoemen dat een strakke blouse met ruches mooi is op een wijdere broek of rok. Een lossere blouse is dan weer mooi op een strakke broek of rok. Zo blijft je outfit in balans. Wanneer je een romantische, lieve stijl hebt, kun je het best de blouse met ruches combineren met een lossere rok met bijvoorbeeld een bloemenprint of een andere fleurige print. Een paar hakken of mooie laarzen laten de rok en blouse extra mooi uitkomen. Als je meer van een zakelijke stijl houdt, combineer dan de blouse met ruches met een nette pantalon en een colbert. Ook is de blouse met ruches perfect geschikt voor een casual look wanneer je de blouse combineert met een jeans en gympen. Kortom de blouse met ruches is geschikt voor iedere stijl en iedere persoonlijkheid en op alle mogelijke manieren te combineren.

Terug naar Style tips