Menu
De belangrijkste fashiontrends voor het voorjaar/zomer van 2022 voor vrouwen!

Nog een klein maandje en dan begint de metrologische lente. De meeste mensen kijken ieder jaar reikhalzend uit naar dit moment. Hét moment waarop het zonnetje zich vaker laat zien, mensen over het algemeen veel vrolijker zijn en we steeds minder te maken hebben met lage temperaturen. En – niet te vergeten – natuurlijk ook het moment waarop we weer kunnen shoppen voor zomerkleding. Voordat je de collectie van co couture gaat bewonderen, is het natuurlijk wel leuk om te weten welke fashiontrends we voor het komende voorjaar kunnen verwachten. Welke modetrends zullen een belangrijke rol spelen het komende jaar?

Natuurlijk hoef je niet iedere trend klakkeloos te volgen, maar het is leuk om in elk geval een paar fashionitems in de kast te hebben liggen. Zeker in combinatie met een capsule kledingkast. Op die manier kun je eindeloos combineren en lijkt het ieder seizoen alsof je over een geheel nieuwe garderobe beschikt, zonder al te veel extra’s toe te voegen. Laat je inspireren door de volgende fashiontrends, want dit wordt gegarandeerd jóuw zomer!

Gewaagde items

Heel opvallend voor het komende seizoen is dat we steeds gewaagdere items zien voor vrouwen. Natuurlijk blijven ook mooie flared jeans van bijvoorbeeld Lois populair, maar je mag deze zomer ook voor de gewaagdere hotpants kiezen. We gaan weer helemaal terug in de tijd! Ook een opvallende item die we het komende voorjaar mogen toevoegen aan de garderobe is de minirok. Deze is echt terug van weggeweest. Natuurlijk is deze niet aan iedereen besteedt. Voor zij die wel wat lef durven te tonen, is dit echter dé trend die zij kunnen gebruiken om een statement te maken. Bovendien laat de minirok zich wel heel gemakkelijk combineren. Bijvoorbeeld met een simpele top of blouse. Sexy en toch degelijk.

Voor de jongeren onder ons is de minirok nog wat spannender te combineren. Op de catwalk gold namelijk: hoe korter, hoe beter. Niet alleen als het ging om de rok, maar ook om de shirt of top waar deze mee werd gecombineerd. Deze liet negen van de tien keer de navel zien. Buiktruitjes zijn ook deze zomer weer helemaal hot. Natuurlijk geen trend die we op kantoor zullen zien, maar wel eentje die we de komende zomer steeds vaker in het straatbeeld zullen zien verschijnen.

Wijde pijpen

Jaren werden we gedomineerd door de trend van de skinny jeans. Voor veel vrouwen een grote nachtmerrie. Probeer zo’n jeans maar eens aan te krijgen als deze nét uit de wasmachine komt of als je uit het zwembad komt. Geloof ons, dat wordt heel veel springen voordat je eindelijk goed en wel in je broek zit. Voor die vrouwen hebben we goed nieuws. De skinny jeans lijkt namelijk plaats hebben gemaakt voor de wat wijdere pijpen. Niet alleen flared jeans, maar ook broeken die van boven tot beneden volumineuze pijpen hebben. Stiekem zijn we daar ook wel blij mee, want deze heerlijke broeken zitten toch een stuk comfortabeler én zijn makkelijker aan te trekken.

Trenchcoats

We gaan deze zomer écht weer terug in de tijd. Er zitten trends bij die zeker niet voor iedereen zijn weggelegd, maar ook trends die we bijna allemaal wel kunnen waarderen. Een opvallende en prachtige trend is de toename van het aantal trenchcoats wat we in het straatbeeld zullen zien verschijnen. Deze comfortabele en gemakkelijk te stylen jassen zullen we steeds vaker gaan zien. Deze mogen dan ook echt niet ontbreken binnen jouw garderobe.

Kleurgebruik

Qua kleurgebruik kunnen we ook volop experimenteren dit jaar. Voor de vrouwen die wel een beetje dol zijn op kleur hebben we goed nieuws. Dit jaar mag je namelijk écht uitpakken met verschillende felle kleuren. Van hot pink tot kanariegeel. Alles is mogelijk! Ben je niet zo dol op echte felle kleuren? Geen probleem! Ook zoete pasteltinten zijn helemaal hot deze zomer. Ook leuk wanneer je wilt twinnen met je kinderen, want ook in de kindermodewereld zien we steeds meer pasteltinten, zoals mint of babyblauw.

Wil je eens wat speciaals aan jouw garderobe toevoegen? Dan is appeltjesgroen dé kleur die je in de kast moet hebben. Vind je een hele outfit in deze kleur een beetje teveel van het goede? Gebruik dan de kleur om accent te leggen aan je eigen neutrale outfit. Bijvoorbeeld met appeltjesgroene schoenen of een tas. Helemaal trendy, maar toch niet te opvallend.

Terug naar Trend watch