Menu
De athleisure trend

Wanneer je het begrip athleisure hoort denk je waarschijnlijk ''Wat is athleisure?!''. En waarschijnlijk heb je zelf in je overvolle kast genoeg items om een athleisure outfit te maken. Wil jij wat deze atleisure trend inhoudt?

Wat is deze nieuwe trend?

De athleisure trend is kort gezegd de trend waarbij je kleding, gemaakt om te sporten, draagt als gewone kleding. Nou heeft deze trend al veel eerder plaats genomen wanneer we kijken naar de schoenen. Gewone schoenen worden ingeruild voor tennis sneakers en zo ook vele andere schoenen van sportmerken werden een trend. Maar de afgelopen tijd zien we ook steeds meer sportkleding items die vermengt worden met onze dagelijkse kleding. En dan hebben we het niet alleen over oversized truien maar ook ook sporttops, broeken of broekjes (yes ook de fietsbroek trend) en sportschoenen.

Hoe draag je de athleisure trend?

# Stoere sneakers
Het heerlijke aan deze trend is dat het er allemaal om gaat dat jij je comfortabel voelt. Ruil je hakken of je ongemakkelijke ballerina's in voor heerlijke sneakers van een sportmerk. Je kan ze in een neutrale witte kleur krijgen of in een te gekke print die je outfit helemaal doet opfleuren. Onder welke outfit je ze draagt, dat is helemaal aan jou! Leuk onder een spijkerbroek, maar zeker ook onder een jurkje geweldig.

# Chique athleisure
Een combinatie die je misschien niet zo snel zou verwachten, maar sportkleding gaat ook super samen met je chique outfit. Zo zou je een sportlegging kunnen combineren met een blouse, oversized boyfriend blazer en je prachtige designer tas. Gooi hier een paar comfortabele sneakers onder en je bent comfortabel maar chique. Dat is pas een heerlijke outfit.

# Very casual

De athleisure trend kan je ook prima combineren met je gewone wardrobe. Zo kies je voor een leuk uitziende jogging achtig broek met een casual bovenkant, of ga je voor een stoere sport top met een casual onderkant. Denk aan een leuke sport crop top van nike met een boyfriend jeans. Hiermee ben je helemaal on-trend.

# De lange rok
Deze outfit schreeuwt athleisure en is dan ook geweldig om te zien (en te dragen). Kies je mooiste midi rok, het liefst met een beetje leuke print en gooi hier een heerlijke hoodie overheen. Je kan kiezen om de hoodie in je rok te doen, een riempje te gebruiken of de hoodie gewoon te laten hangen. Deze outfit ziet er suepr fashionable uit en zit ook nog eens heerlijk.

Zou jij een van deze outfits dragen?

Terug naar Trend watch