Menu
Corrigerende body's: vormgevende mode 

Corrigerende body's zijn een veelbesproken onderdeel geworden van de moderne kledingkast, waarbij vrouwen de mogelijkheid hebben om hun natuurlijke vormen te ondersteunen en te verbeteren. Deze vormende kledingstukken zijn niet alleen een modeaccessoire, maar ook een krachtig hulpmiddel om vertrouwen te stimuleren en zelfbewustzijn te vergroten.
Het concept van shapewear ligt diep in de geschiedenis van de mode, waarbij vroegere generaties zich richtte tot korsetten en girdles om hun silhouet te versterken. Met de evolutie van technologie en materialen zijn corrigerende body's geëvolueerd tot moderne, comfortabele kledingstukken die het lichaam op subtiele wijze vormen en ondersteunen. Deze nauwsluitende kledingstukken zijn ontworpen met het oog op zowel functionaliteit als esthetiek, waardoor ze een onmisbaar onderdeel zijn geworden van de dagelijkse garderobe van velen.
Of het nu gaat om het creëren van een gestroomlijnde look onder een nauwsluitende jurk, het verbeteren van het zelfvertrouwen tijdens een belangrijke gebeurtenis, of simpelweg het omarmen van het lichaam zoals het is, corrigerende body's bieden een variatie aan mogelijkheden voor zelfexpressie en zelfverzekerdheid. We gaan je vertellen wat de do’s en dont’s zijn voor deze body’s.

Wat zijn corrigerende body's?

Corrigerende body's, ook wel bekend als shapewear, zijn nauwsluitende kledingstukken die zijn ontworpen om het lichaam te vormen, te ondersteunen en te accentueren. Ze zijn vervaardigd van elastische materialen zoals spandex of nylon, die zorgen voor een comfortabele pasvorm en een goede compressie bieden. Het belangrijkste doel van corrigerende body's is om ongewenste rondingen te verbergen, probleemgebieden te camoufleren en een slankere, gestroomlijnde look te creëren onder kleding.
Wat corrigerende body's onderscheidt van traditioneel ondergoed is hun specifieke constructie en ontwerp. Deze body's zijn vaak voorzien van verstevigde panelen en ingebouwde shaping zones die strategisch zijn geplaatst om de buik, taille, heupen, billen en dijen te vormen en te ondersteunen. Daarnaast kunnen corrigerende body's ook extra functies hebben, zoals verstelbare bandjes, een push-up effect voor de buste, of een open kruis ontwerp voor meer gemak tijdens het dragen. Het scala aan beschikbare stijlen en ontwerpen maakt corrigerende body's geschikt voor verschillende lichaamstypes en gelegenheden. Of je nu op zoek bent naar een bodysuit met pijpen voor een volledige dekking en controle, of een strapless body voor een naadloze look onder strapless jurken, er is een corrigerende body voor bijna elke behoefte en voorkeur.

Verschillende soorten corrigerende body's

 1. Bodysuit met Pijpen: Deze body's bieden compressie en vormgeving aan de buik, taille, heupen, billen en dijen. Ze zijn ideaal voor het creëren van een gladde en gestroomlijnde look onder strakke kleding.
 2. Bodysuit zonder Pijpen: Deze body's richten zich voornamelijk op de buik, taille en rug, en bieden een slankere look zonder extra compressie op de dijen.
 3. Strapless Corrigerende Body: Perfect voor het dragen onder strapless jurken of tops, bieden deze body's ondersteuning en vormgeving aan de buste, buik en taille zonder zichtbare bandjes.
 4. Corrigerende Slip: Dit type shapewear is ontworpen om te worden gedragen onder rokken en jurken. Het richt zich voornamelijk op de buik, heupen en billen en biedt een gestroomlijnde look zonder extra compressie op de bovenkant van het lichaam.

Body safe Innuendo Paspoort Body safe Innuendo Paspoort v.a. € 19,00.- Bekijk product
Slayer - Distorted (Body Bag) Slayer - Distorted (Body Bag) v.a. € 24,95.- Bekijk product
body safe Nektasje luxe body safe Nektasje luxe v.a. € 19,95.- Bekijk product
YAMAHA CROSS BODY BAG YAMAHA CROSS BODY BAG v.a. € 45,00.- Bekijk product

Do's and dont's bij het dragen van corrigerende body's

Do's

 1. Kies de Juiste Maat: Zorg ervoor dat je de juiste maat corrigerende body kiest voor een comfortabele pasvorm en effectieve compressie.
 2. Experimenteer met Verschillende Stijlen: Probeer verschillende stijlen corrigerende body's uit om te zien welke het beste bij jouw lichaam en kleding past.
 3. Draag Onder Je Favoriete Outfits: Corrigerende body's zijn ideaal voor het dragen onder strakke of nauwsluitende kleding om een slankere en gestroomlijnde look te creëren.

Dont's

 1. Draag Niet te Strak: Vermijd het dragen van een corrigerende body die te strak zit, omdat dit ongemak kan veroorzaken en je lichaam kan belemmeren om normaal te ademen.
 2. Combineer Niet met Te Strakke Kleding: Vermijd het dragen van corrigerende body's onder kleding die te strak is, omdat dit kan leiden tot zichtbare lijnen en ongemak.
 3. Draag Geen Corrigerende Body's voor Langere Periodes: Hoewel corrigerende body's nuttig kunnen zijn voor speciale gelegenheden, wordt het niet aanbevolen om ze voor langere periodes te dragen, omdat dit de bloedcirculatie kan bemoeilijken en ongemak kan veroorzaken.
Terug naar Trend watch