Menu
Corduroy: zo draag je het!

Sommige trends komen en gaan, we leven in een tijd van fast fashion. Maar andere maken ook weer een comeback. Wat dacht je van de broeken met wijde broekspijpen, of het heuptasje wat we nu ineens in allerlei soorten en maten tegen komen. Hetzelfde met het corduroy stofje...

Jaren '70 Corduroy

Corduroy is (als je het nog niet kent) een ribfluweel stofje met verticale ribbels. Dit stofje werd in de jaren 70 ongelofelijk veel gedragen in allerlei verschillende soorten en kleuren. Toen de trend eenmaal voorbij was wilde niemand er nog in gevonden worden. Kleding van Corduroy leek wel verdwenen.. Totdat de stof weer op de high-end catwalks terecht kwam. Retailers en grote merken namen de stof weer volledig op in hun collectie en zo zien we vandaag de dag de stof overal terug.

Style tips

Corduroy is eigenlijk zo'n fantastische stof dat je het in werkelijk ieder kledingstuk terug ziet. Corduroy broek, jasjes, rokken, schoenen en zelfs tassen krijgen een corduroy uitvoering. Hoe je deze doet combineren?


  • Wat nou als we zeggen dat je corduroy goed met corduroy kunt combineren? Een stoer 2-delige pak bestaande uit een corduroy jacket en broek worden ineens super speels in een corduroy uitvoering. Hiermee zul je gegarandeerd een paar ogen op je gericht krijgen!
  • De corduroy broek kan je werkelijk met alles combineren, chic met een mooie trui of speels met een print shirt. Combineer dit samen met je leukste sneakers en je bent klaar om te gaan.
  • Een leuke variant is het corduroy jurkje. Het doet je erg veel denken aan de stoere spijkerjurkjes maar dan in een net even andere bijzondere uitvoering. Ook deze kan je perfect combineren met stoere sneakers.
  • Corduroy kan je ook dragen wanneer je voor een iets meer chic look gaat. Een prachtige lange rok geeft net een iets andere look dan de broek. Combineer met een stel hakken en een mooie blouse voor een nette maar toch bijzondere look.


Wat vind jij van deze trend? Is de Corduroy stof iets voor jou? Misschien wel niet en kom jij beter weg met de ruitjestrend!

Terug naar Style tips