Menu
Comfortabel en stijlvol zwanger!

Als zwangere dame, weet je dat je lichaam enorm verandert. 9 maanden lang blijft je buikje groeien en wat je aan het begin aan kon, kun je waarschijnlijk tegen het einde van je zwangerschap niet meer dragen. Zwangerschapskleding is natuurlijk altijd een optie, maar je eigen stijl vinden kan misschien wat lastig zijn. Daarom hebben wij easy tips voor je waarmee jij super stylish je zwangerschap door kan!

Juiste stoffen voor je buikje

Stijlvol zwanger hoeft niet moeilijk te zijn. Een makkelijke stap is om op materialen te letten. Vermijd stoffen als satijn, polyester en lycra. Deze stoffen zullen je buikje niet altijd optimaal benadrukken. Dunne stofjes als chiffon doen het juist wel heel goed. Ook topjes van fijne stretchy stoffen zijn comfortabel en staan mooi. Net als een jeans met een zachte taille, een musthave!

Stijlvol zwanger met strepen

Strepen zullen altijd in de mode blijven, staan iedereen goed en zijn ontzettend easy te matchen. Een mooie blouse of een simpel t-shirt met verticale strepen zal er zeker voor zorgen dat jouw buikje er mooi uitziet. Zorg wel dat je een top kiest die wat langer is, en normale top kan er uit gaan zien als een crop top, als die over je buikje heen gaat. Dit zal waarschijnlijk niet de look zijn waar je voor wilt gaan...

Oversized is super easy

Oversized kleding is super handig tijdens je zwangerschap, je kunt deze namelijk het langste blijven dragen. Ook staat het natuurlijk super leuk! Zorg wel voor balans, anders kan het eruit gaan zien alsof je in een pyjama rondloopt. Combineer bijvoorbeeld een oversized trui met een leuk rokje. Of doe een trenchcoat aan, gecombineerd met een oversized bloes en een skinny jeans, voor een chiquere look. Extra tip: kijk in de kast van je partner voor leuke oversized items, zo hoef je ook geen extra geld uit te geven om stijlvol zwanger te zijn!

Benadruk je buikje mooi

Misschien zul je vooral aan het begin je buikje een beetje willen verbergen, maar naarmate je buik groeit wordt het steeds leuker om deze juist te benadrukken. Vooral tijdens de zomer is bijvoorbeeld een strak jurkje dat je buik mooi accentueert, een leuke en comfortabele optie. Mocht je je toch niet helemaal op je gemak voelen in een strakke jurk, doe er dan een tof leren jasje op. Deze zorgt voor wat afleiding en zit ook wat losser, zodat jij je meer op je gemak kunt voelen. Daarnaast is het een top combinatie van stoer en girly!

Track pants: must have

Nog een trendy item dat je ook super makkelijk tijdens je zwangerschap kunt dragen. Shop een track pants met een elastieken band, deze zit dan fijn om je buik. Ook zorgt hij ervoor dat je buik wat platter lijkt. Aan het begin van je zwangerschap, voordat je buikje echt gevormd is, is dit misschien iets wat je graag wilt. Qua schoenen kun je diverse kanten op in combinatie met een track pants. Ga voor laarsjes met een hakje of voor simpele sneakers. Draag er ook een mooie blazer bij voor een knappe, stijlvolle zwangere look!

Accessoires zijn key

Voel je je niet helemaal geweldig over je outfit? Maak deze dan af met je favoriete accessoires. Hou je van tasjes? Ga dan voor de tas die jou het vrolijkst maakt. Ook verhoudingen zijn iets leuks om mee te spelen, grote tassen zorgen voor een kleiner uitziende buik en kleine tasjes voor een groter buikje! Meer van de sieraden? Leg hier dan mooi de nadruk op tijdens je zwangerschap door ze extra vaak (misschien ook wat meer) te dragen. Hoe dan ook kun je met accessoires zeker stijlvol zwanger de dagen door!

Zo zie je maar dat je gemakkelijk, comfortabel en stijlvol zwanger kunt zijn! Shop hieronder onze favoriete items voor deze prachtige 9 maanden!

Terug naar Style tips