Menu
Cologne tips voor heren

Om geur op de juiste wijze te gebruiken, moet je weten waar je eau de cologne moet aanbrengen. Idealiter zouden mannen hun eau de cologne op de hartslagpunten of de warmste delen van hun lichaam moeten aanbrengen. Dankzij hun warmte kunnen deze gebieden, waaronder de nek, borst, schouders, polsen en elle bogen aan de binnenkant, geur efficiënter verspreiden, wat betekent dat er minder cologne nodig is. Als je je op deze gebieden wilt richten, kies er slechts één of twee waarop je je wil concentreren. Met name de polsen en nek vormen een uitstekende combinatie. Merk ook op dat hoewel de kruk, oksels en achter de knieën ook warme gebieden zijn, ze meestal niet ideaal zijn voor eau de cologne.

De juiste parfum selecteren en kopen

Wetenschappelijke studies suggereren dat een man van nature de eau de cologne kan kiezen die het beste bij zijn natuurlijke lichaamsgeur past. Jij bent dus de beste persoon om te bepalen welke geur bij jou past. Laat anderen niet voor je kiezen - er is een reden waarom geschenkgeuren jarenlang ongebruikt blijven. Gebruik in plaats daarvan de mening van anderen om jouw beslissing te versterken of uit je twijfel te trekken. Alleen als meerdere mensen je vertellen dat je geur niet goed is of een slechte keuze is, moet je iets anders proberen.

De beste methode om een nieuwe geur te vinden, is door zelf uit te testen of de cologne jouw natuurlijke lichaamsgeur aanvult.

Kenmerkende geur

Dit is het ultieme doel dat je moet bereiken. Het vinden van de perfecte kenmerkende geur is niet eenvoudig en kan in de loop van de tijd veranderen, maar een man die een kenmerkende geur bereikt, kent zichzelf en welke geur hem het beste belichaamt. Zoek een geur die je elke dag comfortabel zou dragen en waaraan je herinnerd wilt worden. Een kenmerkende geur is jouw erfenis en moet als zodanig worden behandeld.

Dag en nacht

Complementeer de hitte van de dag met bloemige, frisse of citrustonen, terwijl je de nacht wat mysterie geeft met rijke ‘musk’ of kruidige tonen

Terug naar Tips & Tricks