Menu
Budget shopping tips waar je echt iets aan hebt

Wie houdt er nu niet van nieuwe kleding shoppen? Toch is het altijd weer een afweging: we willen allemaal een kledingkast ter grootte van die van Kim Kardashian, maar niemand heeft een portemonnee ter grootte van die van Kim Kardashian. Keuzes, keuzes, keuzes.

We come to the rescue

Wij geven je graag budget shopping tips waar je écht iets aan hebt. Zo kun je je kledingkast uitbreiden zonder meteen diep in de buidel te tasten.

1) Kijk naar materiaal en shop de budget versie

Budget shopping tip 1 is een hele gemakkelijke: pak je favoriete kleding items uit je eigen kledingkast en kijk van welke materialen deze gemaakt zijn. Vooral basics kun je zo gemakkelijk goedkoper shoppen, zonder dat je inlevert op kwaliteit. Natuurlijk is pasvorm wel altijd een dingetje, maar het is ook een kwestie van proberen. Vaak kun je het verschil tussen een basic van de H&M en een basic van een groot A-merk nauwelijks tot niet onderscheiden. Materiaal is hierin de belangrijkste factor.

2) Koop zomerspullen in het begin van de winter, en andersom

De gemakkelijkste manier om met een budget te shoppen? Koop zomerspullen wanneer niemand zomerspullen koopt! Dus zodra het najaar ten einde is en de winter in zet, ga jij op jacht naar zomerspulletjes. Het enige nadeel is dat je niet de laatste trends shopt, maar eerlijk is eerlijk, voor veel fashion items is dit ook niet nodig. Denk bijvoorbeeld aan bikini's, basic shirtjes en leuke denim broeken, welke je allemaal met superveel korting scoort wanneer je deze buiten het seizoen koopt.

3) Kleding vergelijken middels een prijsvergelijker

Je vergelijkt prijzen van wasmachines, telefoons en abonnementen. Waarom niet van kleding? Niet alle kleding is één op één te vergelijken, maar als je bekende merkkleding wilt kopen, dan kun je prima gebruik maken van een prijsvergelijker. Zo kun je je favoriete Guess shirt vaak in verschillende webshops kopen. Een vergelijker laat je precies zien waar deze het goedkoopst is.

4) Cashback & kortingscodes

Wellicht doe je dit al standaard, maar gebruik cashback en kortingscodes om korting te krijgen op je aankopen. Veelal hoef je hier niets voor te doen. Dit kan trouwens via YouStyle, dus dat is handig!

5) Tweedehands

Tegenwoordig kun je via marktplaatsen en tweedehands kleding apps gemakkelijk fashion shoppen van andere fashionista's. From trash to treasure! Let wel op dat je niet te veel betaalt en kijk ook goed dat je geen knock-off koopt. Dit kun je eenvoudig controleren door de foto te reverse searchen via Google. Zo zie je precies waar de foto nog meer gepost is.

Terug naar Tips & Tricks