Home / Blog / Style tips / Bruiloft outfits: dit is wat jij als gast aan wilt trekken!

Bruiloft outfits: dit is wat jij als gast aan wilt trekken!

Door Isa - op 11-06-2019 - Update 13-06-2019
Bruiloft outfits: dit is wat jij als gast aan wilt trekken!

Veel bruiloften van tegenwoordig hanteren een dresscode. Zowel de locatie als de gasten van de bruiloft worden geheel in thema gestyled waardoor alle stukjes ineen vallen. Leuk bedacht, maar wat moet je aantrekken naar een Black Tie of Summer chic dresscode bruiloft?!

Black tie dresscode

Bij een black tie dresscode bruiloft is het thema vooral chique. Een lange- of halflange avondjurk is hier perfect voor. De meeste avondjurken hebben een donkere en chique kleur zoals zwart of bordeaux rood (vermijd hierbij wel de kleur wit wanneer je de bruid niet van haar troon wilt stoten). Combineer de prachtige avondjurk met je mooiste hakken en een bijzondere clutch of avondtas voor een stijlvolle Black tie outfit. Maak het geheel af met de mooist glimmende sieraden and you're good to go!

Cocktail dresscode

Deze dresscode is vaak een combinatie van chique, party en gekleurd. Er zitten niet zo heel veel regeltjes aan deze bruiloft dresscode verbonden. Het is vooral belangrijk om er vooral feestelijk uit te zien. De leukste cocktailjurkjes hebben een lengte tot net boven de knie en een fleurige kleur of motief. Een paar stijlvolle pumps en een bijpassende tas erbij en je outfit is compleet.

Summer chic dresscode

Een bruiloft in de zomer kan ook een Summer chic dresscode hebben. Bij een Summer chic thema kan je denken aan vooral luchtige zwierige jurkjes (of andere kledingstukken) met een nadruk op vrolijke zomerse kleuren zoals bijvoorbeeld pastel. De gasten van het feest kleuren bij de buiten locatie van de bruiloft waardoor het een vrolijk geheel wordt.

De accentkleur bruiloft dresscode

Zo komt het ook wel eens voor dat je niet een thema bruiloft dresscode hebt maar een kleur. De gegeven kleur als thema is bijvoorbeeld rood en dit moet dus ergens in je outfit terugkomen. Wij vrouwen kunnen gemakkelijk kiezen voor een jurk in deze kleur om volledig bij het thema te passen. Is de gekozen kleur niet helemaal jouw ding, kies dan voor kleine accenten in die kleur. Misschien vind je wel een mooie clutch in die kleur of een andere accessoires!


Ben jij een echte jurkjes drager? Bekijk dan ook eens onze tips over het dragen van bruiloftjurkjes!Onze shopping tips
Geschreven door:
Isa Isa

Loves fashion & beauty, is altijd op zoek naar de nieuwste musthaves en is dol op sporten.

Kledingvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Kleding & prijzen vergelijken Nu vergelijken
Silver filigree earring four hanging coins Dit artikel is helaas niet meer beschikbaar Bekijk hieronder een aantal alternatieven