Menu
Broekentrends voor hem in 2023

De tijd dat mannen jaren dezelfde garderobe konden hebben is voorbij. Anno 2023 wordt de stijlvolle geklede man namelijk enorm gewaardeerd. En zeg nu zelf: wat is er leuker dan eruit zien om door een ringetje te halen? Maar wat kan de man dit jaar het beste uit het rek trekken? En zijn er tips voor een duurzame kledingstijl? Dit zijn ze.

1. Klassiek zwart

Of je dit een broekentrend kunt noemen is te betwijfelen, maar het is in ieder geval een broekenstijl die nooit verveelt. Klassiek zwart is altijd goed voor bijna elke man. Of je nu kiest voor een strakke zwarte jeans, voor een never fading zwarte pantalon, voor een zwarte wollen broek voor onder de koltruiencollectie of voor een stoere zwarte cargobroek (zie hieronder); het is altijd een aanwinst voor je kledingkast. De collecties van de goede broekenmerken zoals Bram’s Paris, Levi’s en Pepe zitten dan ook vol met zwarte broeken voor hem. What’s not to like?

2. Going short

Het is al jarenlang een discussiepunt, maar dit jaar wordt er toch echt een harde keuze in gemaakt: de broekenlengte tijdens de zomerperiode voor de man. En de keuze is: kort! Zomerbroeken volgens de laatste trends vallen bij hem in 2023 boven de knie. Houd jij of houdt jouw man van experimenteren? Dan is er ook goed nieuws. Naast de meer basic kaki, zwarte, blauwe en beige zomerbroeken, zijn er dit jaar ook veel kleurrijke en/of beprinte exemplaren te vinden. Investeer in een paar mooie modellen zodat je de hele zomer goed zit. Enne… de korte broek kan ook steeds vaker chique met een bijpassende blazer en een linnen hemd!

3. Cargo’s

Je houdt ervan of je haat het: de chique cargo-stijl die in 2022 al op popte. Deze opvallende trend wordt in 2023 ruim voortgezet, zowel voor haar als voor hem. Opgepimpte werkbroeken worden als edgy fashion item waarschijnlijk helemaal normaal in het straatbeeld van het komende jaar. Voor mannen die dus wel van een beetje gek doen houden, of voor mannen die gek zijn op comfortabele kleding is dit dus een trend die ze zeker niet aan zich voorbij moeten laten gaan. Hoe je cargobroeken moet combineren? Dat kan op veel verschillende wijzen. Koop een mooie kasjmieren trui erbij, een oversized jasje of bovenkleding in Japanse stijl. Liever iets minder opvallend? In de zomer komt een schone gestreken cargo broek ook goed tot zijn recht met een goede kwaliteit katoenen T-shirts met een mooie schnitt.

Terug naar Trend watch