Menu
Boob tape: zo gebruik je het

Heb je een leuk topje of t-shirt met een open rug? Of ben je even helemaal klaar met beha’s die nergens naar zitten? Dan is boob tape de oplossing. Met boob tape heb je ondersteuning en kun je een topje met een open rug dragen. Ideaal voor een feestje of de warme zomermaanden. Boob tape is een fantastisch hulpmiddel als je geen beha aan wilt, maar je moet wel weten hoe je het aanbrengt en hoe je het moet verwijderen. Als je boob tape fout aanbrengt, krijg je minder ondersteuning en kun je de tape maar kort dragen.  

Aanbrengen boob tape 

Voordat je begint met het aanbrengen van de boob tape is het belangrijk dat je begint met een schone huid. Zorg ervoor dat je huid schoon en droog is. Dit helpt de tape beter te hechten aan je huid. Het voorkomt dat de tape los gaat. Na het wassen dep je huid droog en laat het zoveel mogelijk drogen aan de lucht. Je huid is nu klaar voor de boob tape! 

Als je boob tape gaat gebruiken raden we aan om altijd tepelcovers te gebruiken. Bij het aanbrengen van de tape, gaat de tape bijna altijd over de tepel. De tape kan trekken aan de tepel en met verwijderen is de tepel ook gevoelig. Draag daarom altijd covers om je tepels te beschermen en irritatie te voorkomen. 

Kies de juiste tape. Niet alle tapes zijn hetzelfde. Als je de tape wilt gebruiken op het strand of bij het zwembad, kies dan voor een waterbestendige tape. Heb je een gevoelige huid, dan kun je het beste voor een hypoallergene tape gaan. Test altijd de tape van tevoren. Plak een klein stukje tape op je borst.  Laat deze een paar uur zitten en verwijder hem dan. Door het testen kun je irritatie of allergische reacties voorkomen. Als het rood wordt, gaat jeuken of er ontstaat een zwelling, gebruik de tape niet!

Als je een fijne boob tape hebt gevonden, kun je de tape gaan aanbrengen. Knip de stroken tape niet te klein, anders heb je weinig tot geen ondersteuning van de tape.  
Om de tape zo goed mogelijk aan te brengen, knip altijd de hoekjes van je tape rond af. Hierdoor wordt de tape steviger. De hoekjes laten altijd als eerste los en gaan aan je kleren plakken. Je hele tape kan hierdoor loslaten. 
Haal een klein beetje plastic van de tape. De blootgestelde lijm kun je aanbrengen op je borst. Verwijder beetje bij beetje het laagje plastic en plak de tape op je borst. 
Plak altijd van beneden naar boven en van binnen naar buiten. Dit zorgt voor de beste ondersteuning. 
Breng de stroken horizontaal en verticaal aan voor optimale ondersteuning. Trek de tape niet uit, maar eerder je borst. Houdt met de ene hand de borst op de gewenste plaats en plaats de tape hier overheen. Door de tape uit te trekken, kun je een platte borst creëren.  

Het verwijderen van boob tape 

Aan het einde van de avond moet je de tape weer verwijderen. Probeer de tape niet langer dan zes uur te dragen. Hoe langer je de tape draagt, hoe plakkeriger de lijm wordt. Langdurig gebruik van de tape kan voor irritaties zorgen. 

Gebruik bij het verwijderen van de tape altijd olie. De olie zorgt ervoor dat de lijm los laat. Een andere manier om de tape te verwijderen is onder een warme douche. Door de hitte en stoom wordt de lijm zacht en kun je de tape makkelijker verwijderen. 

Boob tape is een geweldige oplossing als je een keer geen beha wilt dragen of geen beha kunt dragen onder dat leuke topje. Boob tape kan in het begin lastig zijn, maar als je het goed gebruikt is het comfortabeler dan een beha. Test altijd een stukje tape op je huid om irritaties te voorkomen en haal de tape met een olie weg. Door het correct aanbrengen van de tape kun je uren genieten van je topje met een open rug. 

Tape-Deal Flesopener Sleutelhanger Tape-Deal Flesopener Sleutelhanger v.a. € 7,99.- Bekijk product
Metalmorphose halsketting On Shirt Vintage Tape Metalmorphose halsketting On Shirt Vintage Tape v.a. € 29,00.- Bekijk product
Sleutelhanger RVS - Wine Is Like Duct Tape Sleutelhanger RVS - Wine Is Like Duct Tape v.a. € 5,95.- Bekijk product
Ketting RVS - Wine Is Like Duct Tape Ketting RVS - Wine Is Like Duct Tape v.a. € 6,95.- Bekijk product

Terug naar Tips & Tricks