Menu
Bohemian trend: alles over de bohemian style

De boho trend bestaat uit losse en zwierige rokjes, jurkjes, blouses, ruffle tops en meer! De printjes variëren van druk, kleurrijk en opvallend tot rustig en zacht. Wij zijn fan! In deze blog vertellen we je graag meer over deze kleurrijke trend.

Wat is bohemian?

Oorspronkelijk wordt de inwoner van het westelijke gedeelte van Tsjechië een Bohemien genoemd. Het werd gebruikt voor de zigeuners in Frankrijk die zeiden dat ze uit de Bohemen kwamen. Hierdoor werd de naam Bohémien in Frankrijk een naam voor de zigeuners, de Roma’s. Dit werd in het Engels vertaald naar “Bohemian”. De Boheemse kledingstijl is in de 19e eeuw ontstaan en ontwikkelde zich tot een zekere lifestyle. Als je leefde volgens deze leefstijl zou je een onbezorgd en vrij leven nastreven. In deze tijd droegen de mensen zoal kleurrijke, losse kleding en opvallende sieraden. Uiteindelijke draait de bohemian levensstijl om vrij, onbezorgd en gelukkig leven!

Boho kleding voor iedere gelegenheid

Romantisch, speels en vrouwelijk is hoe je de bohemian style kunt omschrijven. De kledingstijl nam in de jaren 70 haar intrede en is sindsdien niet meer weg te denken. Op festivals als onder andere Coachella, Tomorrowland, Solar, Intents, Wish Outdoor zien we deze trend overal terug! Meiden in de meest trendy boho kleding dames, gecombineerd met een paar gave cowboy boots of Dr. Martens. Niet alleen voor een festival is deze kledingstijl geschikt, maar ook wanneer je op vakantie bent, naar een bruiloft gaat of tijdens een dagje weg! Boho kleding dames geeft je een excuus om buiten de lijntjes te kleuren en te gaan voor iets wat je normaal niet zou dragen. Met de bohemian kledingstijl kun je helemaal losgaan!

Boho kleding dames combineren: hoe doe je dat?

Boho items zijn eindeloos te combineren! Met deze stijl kun je eens heerlijk uit je comfort zone stappen. De items zijn niet seizoensgebonden waardoor je in de koudere maanden kunt gaan voor een lange boho jurk en in zomermaanden voor de leukste rokjes gecombineerd met een leuke top. De boho items kun je het beste combineren met effen basics, ga voor een wit rokje bij je opvallende topje of een mooie top bij je opvallende shortje. De outfit maak je af met een te gekke riem of de leukste bohemian sieraden of accessoires.

Terug naar Trend watch