Menu
​Bohemian chic wedding: kleding tips

Feeling like a hippie? Met de bohemian chic kledingstijl begeef je je helemaal in zomerse sferen. Bij boho chic denk je toch al snel aan een festival outift, aangezien het de dresscode is van de bekende zomerse festivals zoals Glastonbury en Coachella. Maar ook bruiloften zijn steeds vaker in de boho style opgezet. Dat is niet zo raar, want de chille vibe die om de hele stijl heen hangt, is ongekend. Een bohemian wedding is dus steeds populairder aan het worden, en daarom hebben we wat handige kledingtips voor je op een rijtje gezet, zodat jij dé boho wedding kunt organiseren, óf de show steelt als gast op een bohemian bruiloft.

Trouwjurk tips

Ga je zelf trouwen? In 2019 is het dé trend om voor een bohemian chic wedding te kiezen! Ga voor een soepelvallende trouwjurk met eventueel een bloemig motiefje in bijvoorbeeld het lijfje of de rok. Kies voor een bruidskapsel met bloemen of ga volledig boho met een bloemenkrans in je haar. Liever iets meer bling? Maak je bohemian chic wedding look compleet met een haarsieraad. Draag je haar los, in mooie golven, en houd je make-up simpel.

Ben je een bohemian wedding guest?

Ben je uitgenodigd voor een bohemian chic wedding? Kies dan een mooie, soepvallende jurk met boho motief. Platte sandaaltjes (lekker comfy!) en een bloem in het haar maken je outfit af. Je kunt ook kiezen voor een bloemenkransje, maar check wellicht eerst bij de bruid of zij daar al voor kiest. Je wil natuurlijk niet de bruid outshinen op haar grote dag.

Off shoulder is ook altijd goed. Een losse jurk met off the shoulder lange mouwen is ook très boho. Verder kun je kiezen voor een mooie flaphoed, als dit toegestaan is op de bruiloft. Qua tas is het handig om te kiezen voor een onopvallende clutch. Uiteraard is een fringe tas veel meer boho, maar dit wordt misschien iets té casual voor een bohemian wedding.

jurk kinderen, jurken, jurk voor meisje, jurk princess, jurk voor kinderen, Lolita jurk, girl's dress, jurken maat140. jurk kinderen, jurken, jurk voor meisje, jurk princess, jurk voor kinderen, Lolita jurk, girl's dress, jurken maat140. v.a. € 95,97.- Bekijk product via bol.com
Druppelvormige Bohemian dames oorbellen Bruin Druppelvormige Bohemian dames oorbellen Bruin v.a. € 12,95.- Bekijk product via bol.com
Bohemian Fairtrade Dames Klaptas - Groen Bohemian Fairtrade Dames Klaptas - Groen v.a. € 79,95.- Bekijk product via bol.com

Ook voor de mannen zijn er mogelijkheden wat betreft bohemian chic kleding. Denk hierbij aan een colbert met een bloemig motiefje en, voor de durfals, een bolhoed of rieten hoed om de look compleet te maken. Tevens kun je kiezen voor suspenders, welke in combinatie met een mooi pak ontzettend stijlvol én bohemian zijn!

Bohemian chic kleding kopen?

Onderstaand staan wat leuke bohemian chic kleding items waarmee jij je garderobe kunt uitbreiden. Naast dat deze items geschikt zijn voor een bruiloft, kun je ze ook veelzijdig combineren in jouw persoonlijke stijl om dagelijks te dragen. Welke is jouw favoriet?

Terug naar Style tips
Geschreven door:
Yara
Yara

Fashion lover pur sang. Leeft in jeans en wordt in de zomer nooit gespot zonder zonnebril. Verzamelt sneakers en tassen.