Menu
Blouse met print mixen en matchen, zo doe je dat!

De blouse met print: een item dat niet mag ontbreken in jouw garderobe. Door de veelzijdigheid van de blouse met print, past deze bij iedere stijl. Of je nu van casual, stoere of romantische lookjes houdt. Je kunt de blouse met print op eindeloos veel manieren combineren. Vandaar dat deze blouse bovenaan ons lijstje met must-haves staat! Maar hoe combineer je verschillende prints op de juiste manier?

Blouse met print voor iedere gelegenheid

Een nette blouse met print voor een werkdag, een opvallende blouse voor een avond stappen of een blouse met bohemian print voor een zomerse dag? De blouse met print is geschikt voor iedere gelegenheid. Blouses vind je in eindeloos veel mogelijke modellen, prints en materialen waardoor het een veelzijdig kledingstuk is. Bovendien kan je blouses zowel in de zomer als in de winter dragen waardoor je er het hele jaar door plezier van kan hebben!

Wil je je outfit tot een hoger niveau brengen door je blouse met print te combineren met andere kledingstukken die ook prints bevatten? Goed idee! Maar doe het wel op de juiste manier zodat het geen modemisser wordt!

Één print laten domineren

Wanneer je verschillende prints gaat combineren, is het belangrijk dat je varieert in de formaten van de verschillende prints. Zorg ervoor dat je een grote print meer laat opvallen dan de andere kleinere print(s). Zo creëer je een spannend geheel en kan je veel meer combinaties maken!

Verschillende dierenprints

Blouses met dierenprints zijn heel eenvoudig te combineren met andere kledingstukken met dierenprints. Maar er zijn uiteraard wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden! Zo kan je het beste kledingstukken met hetzelfde dierenprint combineren. Dus een tijgerprint met een tijgerprint en een zebraprint met een zebraprint. Ook is het mooi als je verschillende dierenprints van hetzelfde kleur- en stijltype combineert.

Blijf in hetzelfde kleurenschema

Vind je het nog spannend om je blouse met print te combineren met andere kledingstukken met prints? Dan is deze tip handig voor jou! Het is namelijk veilig en vrijwel altijd goed om in hetzelfde kleurenschema te blijven wanneer je verschillende prints gaat combineren. Dit zorgt voor een stijlvol geheel waarover is nagedacht!

Onderbreek de verschillende prints

Twijfel je of je combinatie aan prints wel bij elkaar past? Onderbreek de prints dan waar deze samen komen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een riem te dragen tussen je blouse met print en je broek met print. Door een riem te dragen als onderbreking van de twee verschillende prints zorg je voor een rustige overgang. Meer do’s en don’ts voor broeken met prints lees je hier!

Terug naar Style tips