Menu
Blaren voorkomen? Zo doe je dat!

Je kent het vast wel: heb je eindelijk je favoriete paar schoenen die je al zó lang wilde hebben geshopt, begint de struggle.. blaren! Nog voordat je ze met trots aan iedereen hebt kunnen laten zien beginnen die vervelende kwaaltjes al te komen. Blaren op je voeten zijn pijnlijk maar gelukkig ook best makkelijk te voorkomen. Laat vooral je mooie schoenen niet in de kast staan want wij hebben handige tips voor je om blaren te voorkomen. Let's try!

Geef je schoenen de tijd

Meteen een middagje non-stop shoppen of een aantal kilometers gaan wandelen met je nieuwe exemplaren is geen goed idee. Geef je schoenen de kans om zich naar jouw voeten te vormen door ze eerst alleen voor kortere afstanden of voor gelegenheden waarbij je weinig hoeft te lopen te gebruiken. Leren schoenen hebben minder inlooptijd nodig dan kunststof exemplaren. En onthoud vooral: koop je schoenen in de juiste maat! Te grote en te kleine schoenen veroorzaken wrijving en dus blaren.

Gel deodorant

Als je dacht dat deodorant alleen als middeltje tegen vervelende geuren dient, heb je het mis. Smeer wat gel deodorant aan de binnenkant van je schoen om blaren te voorkomen en je kunt weer lopen en dansen als nooit tevoren :-).

Dikke sokken

Doe je schoenen 's avonds een paar uurtjes thuis aan voordat je je schoenen echt wilt gaan dragen. Trek een paar dikke sokken aan en loop een paar keer de trap op en af. Doordat je voeten 's avonds dikker zijn dan overdag én met een extra paar dikke sokken zullen je schoenen een beetje rekken en zich meer naar jouw voeten vormen. Het voorkomen van blaren is dus eigenlijk best wel handig.

Leren schoenen föhnen

Ook even met de föhn op je nieuwe schoenen blazen helpt je om blaren te voorkomen. Trek een dik paar sokken aan en föhn de warme lucht op de plekken van je voeten waarvan je weet dat ze pijn gaan doen om ze uit te rekken. Door de warme lucht zal het leer gaan uitzetten en door de dikke sokken rekt het leer meer uit. Dit zorgt er samen voor dat je schoenen zich meer naar jouw voeten vormen en je dus minder kans op blaren hebt.

Draag sokken zonder pijnlijke naden

Als je voeten klam of nat worden, wordt je huid ook weker en heb je meer kans op blaren. Draag daarom sokken zonder dikke naden want deze kunnen in je huid snijden en dit veroorzaakt weer irritatie en wrijving. En dát veroorzaakt weer.. je raadt het al: blaren.

Zorg dat je voeten droog zijn

Natte of vochtige voeten zorgen voor wrijving. Droog je voeten daarom goed af (ook tussen je tenen) en breng een dun laagje talkpoeder aan om vocht te absorberen. En mocht je tijd hebben om even je schoenen uit te doen midden op de dag, doe dit dan zeker om je voeten even te laten ademen. Trek eventueel een nieuw paar sokken aan of draai je sokken binnenstebuiten om blaren te voorkomen.

Strik je veters goed

Klinkt misschien gek, maar het helpt bij het voorkomen van blaren: strik je veters goed vast. Hoe losser je schoen om je voet zit, hoe meer wrijving er ontstaat. Zorg daarom dat je veters goed gestrikt zijn en je schoenen goed vast om je voeten zitten.

Draag blarenpleisters

Om blaren te voorkomen kun je ook heel eenvoudig een blarenpleister op je voeten plakken. Deze pleisters nemen de wrijving tussen je schoen en je huid weg en dat helpt weer bij het voorkomen van blaren.

Het voorkomen van blaren wordt ook een stuk handiger met deze tips. Good luck!

Terug naar Tips & Tricks