Menu
BH maat opmeten: zo doe je dit!

Veel vrouwen zullen vanaf hun tienerjaren al kampen met bh maat problemen. Als je de juiste bh maat hebt zitten niet alleen je kleren stukken beter, maar is je houding ook idealer! Het is dan ook fijn als je de juiste maat kent. Je kunt je bh maat opmeten en dan in een tabel vinden, maar je kunt je bh maat ook berekenen. Het is niet alleen voor online shoppen handig als je je bh maat kent, maar ook als je real life gaat shoppen. Het beste is uiteraard om bh's altijd te passen, maar ook dan is het fijn als je weet welke maat je moet proberen. Beide manieren, opmeten en berekenen, hebben wij hieronder daarom voor je uitgelegd!

Je bh maat makkelijk berekenen

Om je bh maat te berekenen moet je twee metingen doen en die vervolgens van elkaar af trekken en in een schemaatje vergelijken. Als eerste meet je rond je ribbenkast, ongeveer ten hoogte van je bh band. Zorg ervoor dat je je meetlintje parallel aan de vloer houdt. Je meting rond je op een even getal naar boven af.

Vervolgens meet je je cupmaat op. Wikkel het meetlint om jezelf heen, op het breedste punt van je borsten, oftewel ter hoogte van je tepels. Zorg dat je het lint niet te strak trek en dat het parallel aan de vloer blijft. Ook dit getal rond je af naar boven, tot een even getal.

Als je deze twee metingen hebt, kun je gaan rekenen. Stel dat je rond je ribben 86 hebt opgemeten, en rond je borsten 96. Je doet dan 96-86=10. Het getal wat hier uit komt, in dit geval dus 10, gebruik je dan om je cupmaat te bepalen. Bekijk hiervoor dit schema:

1 = A

4 = B

7 = C

10 = D

13 = DD/E

16 = F

Je bh maat opmeten en in een tabel aflezen

Je bh maat meten doe je hiervoor op dezelfde manier als hierboven. Alleen vergelijk je de afmetingen die je hebt gemaakt in de onderstaande tabel!

Op deze manieren kom je er dus heel makkelijk achter wat je bh maat precies is. Wij raden je aan om altijd je bh te passen, maar zo weet je in ieder geval dat je in de goeie richting zit! Mocht je zin hebben om online wat nieuwe bh's te vinden, bekijk dan hieronder onze faves <3

Terug naar Tips & Tricks