Menu
Alle ins & outs voor dit najaar

Trends veranderen ieder seizoen en zo ook in het najaar. Soms veranderen ze zo snel dat je niet meer weet wat je nu wel moet kopen en wat je beter kan laten liggen. Als je dan ook nog rekening gaat houden met de kleding die je ergens op internet van een fashionweek hebt gezien, ben je snel het spoor bijster. Naast deze verwarring gebeurt het ook vaak dat er trends ontstaan op straat, waardoor het moeilijk wordt om rekening te houden met alle trends.

Maar er zijn ook voordelen aan een nieuw seizoen. Zo kun je je lekker uitleven en eens goed gaan shoppen voor een nieuwe garderobe. Wij vinden het dan ook wel handig om jullie te helpen met het vinden van dé trends van het najaar en de kleding die je beter niet kunt kopen.

Do's

1. Jassen met riem

We beginnen van boven naar onder. De eerste trend waar je zeker een hoop van gaat zien dit najaar zijn jassen waar een riem om de middel gedaan wordt. En daarbij geldt natuurlijk the bigger the better. Door het koude weer zul jij veel gespot worden in je winterjas, aangezien je het natuurlijk niet koud wil krijgen. Echter is het vaak bij winterjassen zo, dat ze niet echt een vorm hebben. Dit los jij gemakkelijk op met een riem om je taille te doen over je jas! Het lijkt erg op een trenchcoat, al is dit de nettere versie daarvan!

2. De teddy trend

Terug van weggeweest is dit najaar de “teddy” kleding. Dit is by far de meest knuffelbare trend in 2017. Het maakt niet uit welk kledingstuk de teddy trend heeft of welk detail in je kleding de teddy trend heeft, jij zult er altijd fashionable op staan.

3. Ruitjes

Dan komen we bij de volgende trend van dit najaar aan; ruitjes ruitjes en nog eens ruitjes. Het maakt dan ook niet uit wat voor soort ruitjes je draagt, het kan allemaal! Je kan dan ook denken aan de stoerdere look met de houthakkers blouse, maar ook de chiquere ruitjes doen het goed dit najaar.

4. De midi rok

Een trend die het ook heel goed gaat doen dit najaar is de midi rok. Ook bij deze trend zijn er verder geen grenzen wanneer het aankomt op stijl, kleur en patroon. Heel modeland is ondersteboven van de midi rok. En wij natuurlijk ook! Deze rok is dan ook makkelijk te combineren met iedere schoen.

5. Spitse schoenen

Dé schoenen die jij moet hebben dit najaar zijn de schoenen met een spitse neus. Hoe puntiger de neus is, hoe modieuzer jij erbij zal lopen. Ook hier geldt verder weer dat er geen grenzen aan zitten. Daar bedoelen we dan natuurlijk ook mee dat het een platte schoen kan zijn, maar ook heels, laarzen of ballerina's gaan het goed doen dit najaar!

Don'ts

1. Bell sleeves truien en blousejes

Kleren die je wellicht in de zomer veelvoudig hebt gedragen zullen dit najaar het niet zo goed doen. Als eerste kun je beter bell sleeves truien en blousejes in je kast laten liggen. Deze favoriet van afgelopen seizoen moet dit najaar een stap opzij doen voor de kleding met de ruches. Wij vinden dit helemaal niet erg!

2. Off shoulder trend

Een andere grote zomertrend die je beter in de kast kan laten liggen is de off shoulder trend. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken dat jij je warmer moet gaan kleden en blote schouders gaan jou niet de winter door helpen. Gelukkig hebben wij natuurlijk een alternatief gevonden voor deze trend: de cut out tops!

3. De flare broek

Bij deze don't zal er waarschijnlijk een klein paniekmomentje komen bij vele fashion lovers. De flare broek verdwijnt deels uit de najaarstrend. OMG! Gelukkig heeft de flare broek een kleine verbetering gekregen zodat jij toch in je trendy flare broeken rond kunt lopen. Hij is namelijk wat korter gemaakt. Super handig! Zo struikel jij niet meer over die veel te lange broekspijpen.

4. Stan Smiths

Qua schoenen zeggen we goodbye tegen de tennisschoen. En dan voornamelijk de Stan Smiths. Ondanks dat deze schoen een gewild item was in 2017, gaat de modewereld toch voor de meer comfortabele sneaker met 'kussentjes' in de schoen. Hierdoor wordt wandelen een piece of cake!

5. De choker

De laatste trend die zal verdwijnen dit najaar is de choker. De modekenners hebben aangegeven dat dit in het najaar écht niet meer kan en persoonlijk ben ik het hier wel mee eens. Daarbij komt ook nog dat chokers vaak niet ideaal zitten.

Terug naar Style tips