Menu
All black outfit

Zwart, een van de populairste kleuren op gebied van fashion en mode. Het dragen van zwart is stijlvol, netjes, gemakkelijk en altijd goed. Maar hoe draag je nou precies een outfit die volledig bestaat uit zwarte items. Dit is gelukkig geen onmogelijke uitdaging. Iedereen kan wel een volledig zwarte outfit dragen, omdat het een kleur is die iedereen goed staat!

Zwart op zwart op zwart

Het gaat misschien een beetje in tegen alles wat we door de jaren heen te horen hebben gekregen van modebladen. Combineren, mix & match, prints: daar past een all black outfit niet echt tussen. Toch zijn er veel manieren om zwart op zwart te dragen zonder dat dit saai is.

Stoffen en texturen

Zwarte stoffen kunnen vaak van kleur verschillen. Zo heb je gebleekt zwart, vervaagd zwart maar ook diep zwart en zwart met blauwe of zelfs paarse ondertonen. Draag je een lichte zwarte spijkerbroek dan kan je daarop prima een zwarte kanten blouse dragen. Doordat de spijkerbroek een stuk lichter is, breekt dit het geheel op. Het voorkomt dat je outfit bestaat uit dezelfde donkere kleur zwart. Combineer zwart glimmend leer met een matte zwarte kleur. Dit geeft gelijk een andere uitstraling en maakt het geheel edgy maar ook draagbaar.

Accessoires

Een heel belangrijk onderdeel van een volledig zwarte outfit, zijn accessoires. Deze zorgen ervoor dat alles een geheel blijft. Tevens brengen accessoires kleur en contrast in je outfit. Deze twee punten zijn erg belangrijk als je wil dat je all black outfit gaat slagen.

Kies bijvoorbeeld voor een mooie statement ketting met een bijpassende knoepert van een ring. Je kunt in je sieraden eventueel nog kiezen voor kleur, maar dit hoeft niet. Maak in ieder geval wel een keuze tussen zilver óf goud. Niet beiden.

Zo zie je dat je een zwarte outfit prima kunt upspicen zodat deze alles behalve saai is!

Terug naar Style tips