Menu
6x inloopkast ideeën

Iedere vrouw droomt ervan om een ruime garderobe te hebben waarin alle kleren en accessoires keurig en overzichtelijk in liggen. De kast die deze wens in vervulling brengt is de inloopkast of de walk-in closet. Meestal neemt het een gedeelte van een kamer in beslag of heb je er een aparte kamer voor. Zo'n kast is perfect wanneer je al je kleding, schoenen en accessoires op een praktische manier wilt opslaan. Daarnaast is een inloopkast een ideale alternatief voor een dressingroom. Al jouw kleding in een handige locatie én je hebt alle ruimte die je nodig hebt om je aan te kleden. Heb jij genoeg ruimte in je huis? Dan is een inloopkast perfect. Hieronder hebben wij zes inloopkast ideeën op een rijtje gezet om jouw droom kleedruimte te realiseren.

Klassieke inloopkast

Kies voor een klassieke inloopkast wanneer jij van een traditionele omgeving houdt. Denk hierbij aan leren bekleding en donker hout. Een klassiek interieur oogt erg stijlvol. Bij dit soort inloopkast is het de bedoeling dat de kasten de muren optimaal benutten. De kledingstukken, accessoires en schoenen leg je op de daarvoor bestemde planken en delen met kledingroedes. Je kan eventueel meubels toevoegen in de kledingkast die vervaardigd zijn van mooie materialen en voorzien zijn van ambachtelijke profielen en details.

Simpel, maar modern

Een moderne inloopkast is eigenlijk heel eenvoudig ingericht. Bij dit interieur wordt vooral gebruik gemaakt van kleuren die licht zijn, zoals wit en grijs. Hierdoor ontstaat er een neutrale omgeving die geschikt is voor dit type ruimte. De materialen die je in moderne inloopkasten ziet zijn voornamelijk glanzend. Details die onnodig zijn ontbreken in zo'n kasten. Laden en deuren zijn meestal greeploos. Het eenvoudige design vergroot de luxe van je inloopkast!

Zichtbaarheid van de kast

Bij een inloopkast is het van belang dat er goede verlichting is. De verlichting moet helder en neutraal zijn, zodat de kleuren van de kleding en schoenen niet verkeerd uitkomen. Daarnaast moet het licht in alle hoeken van de kamer komen. Spiegels kunnen hierbij veel betekenen.

Optimaal gebruik

Wat ideaal is voor een inloopkast is een kleine kamer. Je kan kant en klare kasten kopen of een timmerman laten komen en de kasten op maat laten maken. Bij inloopkasten met een beperkte afmeting zijn deuren onhandig en geen aanrader. Bij veel verschillende compartimenten wel. Lades in een inloopkast zijn fijn om alle spulletjes in te leggen, zodat ze niet in het zicht liggen. Kleding moet opgehangen kunnen worden of kunnen liggen op planken.

Unieke samenstelling

Gebruikelijke kasten passen niet altijd in kleine ruimtes. Een oplossing hiervoor zijn lichte en unieke structuren die voor bergruimte zorgen. Onderzoek wat er te koop is en ben je bewust van wat je wel of niet nodig hebt aan verschillende afmetingen.

Maak het eigen

Het laatste voorbeeld is om jouw inloopkast persoonlijk te maken. Het is jouw kast, dus het is belangrijk dat het is ingericht naar jouw smaak en karakter. Jij mag het zeggen: modern en strak of juist kleurrijk en frivool.

Terug naar Tips & Tricks