Menu
6 stylingtips die je heupen goed laat uitkomen

Show off your curves! Heb jij het geluk dat je curves hebt? Dan mag je hier best een beetje trots op zijn. Deze hoef je echt niet te verbergen in een boyfriend jeans of een oversized shirt. Met deze 6 tips kun jij je rondingen showen en straal jij in je outfit!

1. De juiste materialen

Als jij je rondingen wilt showen met aansluitende kleding, moet je er wel zeker van zijn dat je de juiste stoffen uitkiest. Ga dus voor steviger materiaal met een goede kwaliteit. Je kan bijvoorbeeld bij je heupen denken aan een goede stevige jeans en niet aan een stretch broek. Ook kun je satijn, lycra en polyester beter vermijden. Ga dan liever voor een flatterend materiaal.

2. Een A-lijn is perfect

Een A-lijn kan je lichaam perfect benadrukken. Zeker als je de zogenaamde 'love handles' hebt, kun je ze gemakkelijk en modieus weg werken met een A-lijn. Bij rondingen helpt een A-lijn ook erg goed! Kijk dus bij het shoppen naar een jurk of rok naar de A-lijn vorm! Je legt bij het kleden met een A-lijn de nadruk op je taille waardoor je er super op staat!

3. Off-shoulder tops

Als je voor een off-shoulder top of een top gaat met een horizontale lijn aan de bovenkant, zul je zien dat je taille ook smaller zal lijken. Dit komt doordat je jouw schouders 'breder' maakt, waardoor de aandacht naar de juiste plekken gaat. Extra tip is het combineren van een off-shoulder top met een A-lijn rok. Hierdoor krijg je een zandloperfiguur!

4. De juiste maat

Dit geldt voor iedereen; kies áltijd je goede maat. Het is niet erg dat je kleding aansluit, maar als het gaat knellen dan heb je iets fout gedaan. Prop jij je dus tijdens het passen in een broek, shirt of blouse? Dan heb je de foute maat in je handen en moet je de kleding absoluut niet in die maat kopen. Ga dan voor een maatje groter en als je maat er niet tussen zit is het too bad. Je gaat anders spijt krijgen van je aankoop waardoor jij je kleren niet of weinig gaat dragen.

5. Ga voor een laag uitgesneden top

Koltruien of turtle necks zijn momenteel erg trendy, maar zijn niet altijd flatteus voor de vrouw met curves. Je complete huid wordt verborgen onder kleding terwijl een beetje huid zien juist goed is. Met een lager uitgesneden top of trui kun jij de aandacht naar je gezicht trekken!

6. Kies bovenstukken met een geblokt patroon

Je kan naast al deze bovengenoemde tips ook kiezen voor een top met verschillende kleuren. Hiermee bedoelen we dat je bijvoorbeeld een witte top kunt kiezen met zwarte zijkanten. Door het verschil in kleuren aan de zijkanten lijkt je taille smaller. Daarnaast kun je ook gaan voor een top met een ander kleurtje bij je taille, waardoor je een subtiel effect creëert. Ook geblokte patronen doen het erg goed voor ladies met curves!

Terug naar Style tips