Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

​6 modetrends die we niet meer willen zien

Trends, ze komen en ze gaan. Soms blijven ze alleen iets langer dan dat we eigenlijk willen. In het nieuwe jaar maken we graag de balans met je op. Want van sommige dingen zijn we simpelweg nooit fan geweest en zullen we ook nooit fan worden. Dus, tijd voor een grote schoonmaak. Deze items komen in 2022 je kast niet meer in als het aan ons ligt.

1. Tie bye

Een grote trend die gepaard gaat met enorm veel TikTok-tutorials. Een Tie dye shirt kan echt niet meer. Er leuk voor je nichtje van 5 misschien, maar voor volwassene is het echt een no-go. We willen er in 2022 tenslotte niet bijlopen alsof we zijn uitgeschoten met een verfkwast. Keer tien. Gooi maar weg dus dat ding.

2. Koeienprint

Een leuke luipaard print heeft misschien nog iets, maar de koeienprint heeft het eigenlijk nooit goed gedaan. Tijd dus om er afscheid van te nemen. Misschien leuk als carnavalskleding. Paar ballonnen erbij en je hebt een themafeestje! Maar niet meer naar kantoor of studie.

3. Heupbroeken

We vinden het verschrikkelijk dat de heupbroek een comeback aan het maken is. Dit is namelijk typisch zo'n gevalletje: we vonden het nooit leuk en gaan het echt niet leuk vinden. Al dat geheis en laten we het niet over de zichtbare love handles hebben. Geef ons nou maar gewoon een hoge broek die lekker wijd valt. Zit veel chiller als je het ons vraagt!

4. In je kloffie

Nog iets wat wij liever niet terug zien komen: Uggs. Sommige zijn er blij mee, andere walgen ervan. Wij horen bij die laatste groep. Als je ze binnen wilt dragen zijn ze helemaal prima. Maar zeg nu eerlijk, beter dan pantoffels gaat het toch niet worden?

5. Sleehakken

Nog een schoenentrend waar we heel, maar dan ook heel graag vaarwel tegen zeggen: sleehakken. Je draagt hakken of je draagt ze niet. Wat beide prima is, zolang we de sleehak maar niet terugzien. Want naast dat ze er gewoon niet uitzien lopen ze ook nog eens niet lekker. Alleen maar minpunten als je het ons vraagt.

6. De fietsbroek

We walgen er al van als mensen ze aanhebben voor het wielrennen zelf, maar als modetrend snappen we hem helemaal niet. Dat deze trend uberhaupt het jaar 2021 heeft gehaald, blijft een raadsel. Toch zal de fietsbroek het nieuwe jaar niet halen. Want buiten dat het comfortabel zit kunnen we geen goede reden bedenken om deze broek te dragen. De beste tijd is nu echt geweest.

Wij hopen dat deze zes items nooit meer terugkomen in 2022. En het liefst daarna ook niet. Welk item mag wat jouw betreft toegevoegd worden in dit rijtje?

Terug naar Trend watch