Menu
6 inspiratietips om helemaal on-trend te zijn dit voorjaar

Na de afgelopen donkere maanden kijken we voorzichtig weer een beetje vooruit naar het voorjaar. We kunnen niet wachten op de eerste zonnestralen die de lente aankondigen. En daar hoort natuurlijk ook een kleurrijke outfit bij. Maar dat betekent niet dat je een hele nieuwe garderobe aan hoeft te schaffen. Kijk eerst wat je nog in de kast hebt hangen en combineer dat met vrolijke nieuwe elementen. Zo ben je helemaal weer bij de tijd en klaar voor het voorjaar. Vooraanstaand modemerk Mos Mosh neemt je mee langs de voorjaarstrends van dit jaar en bieden je inspiratietips om je garderobe een opfrisbeurt te geven. Laat die lente maar komen!

1. Spring is in the air

Skinny jeans en cigarette-broeken waren vorig jaar misschien nog hot en zijn dat in 2022 misschien ook weer, maar laat ze dit jaar maar even in de kast hangen. Dit jaar staat in het teken van vrijheid blijheid. We mogen weer. We gaan ervoor. We springen uit de band. Laat de teugels vieren, ook in je outfit. Baggy broeken en broeken met wijde pijpen zijn het helemaal. Door oud en nieuw te combineren ontstaat en bonte mix die gezien mag worden. Heb je nog een wijde tuinbroek of felgekleurde corduroybroek in de kast hangen? Trek er een strak T-shirt met urban print bij aan en maak het geheel af met sneakers in tijgerprint en een stijlvolle jas van Giacomo. Zo ben jij helemaal 2021!

2. Haal alles uit de kast

Sowieso is het een goed idee om bepaalde kledingstukken uit het verleden te bewaren want die komen nu van pas. Als je ze niet meer hebt bieden websites voor tweedehandskleding uitkomst. De Emma Peel look wordt het helemaal. Is die trouwens ooit weggeweest? Strakke oranje coltruitjes en zijden sjaaltjes. Broeken met wijde pijpen. Lange regenjassen met brede riemen en kneeboots. Het kan allemaal.

3. Je buik mag bloot

Ja sorry, je moet echt aan de bak om je buikje in vorm te houden. Gelukkig heb je daar nu alle tijd voor. De zogenaamde bralette is dé hit dit voorjaar. Een bralette is een bh die niet voorgevormd is en wordt gedragen als bovenkleding. Vaak is de bralette gemaakt van zacht katoen, zijde en kant. Eigenlijk is het meer een topje dan een bh. Het succes van de bralette is mede te danken aan het feit dat ze ontzettend lekker zitten, bij elke outfit passen en sexy staan. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen zoals romantisch, retro, basic en glamour.

4. Soepel vallend voorjaar

Romantiek is een terugkerend thema in de voorjaarsmode. Ruimvallende maxi-jurken in mediterrane kleurcombinaties zijn onmisbaar in elke kledingkast. De zacht ruisende stoffen tot aan de vloer die vaak een beetje doorschijnen nemen ons mee naar de boulevards aan de Côte d’azur.

5. Gooi je cape los

Er zijn nogal wat helden opgestaan het afgelopen jaar, misschien heeft dat geleid tot de populariteit van de cape. Van korte Brits aandoende capejes tot net over de schouder, halflange Robin Hood-achtige tot aan je billen en zelf hele lange tot aan de grond zoals Superwoman. De cape prikkelt de fantasie. Helemaal als je een neemt met capuchon zoals kent uit Lord of the rings. Een cape is trouwens ook heel handig als je gaat picknicken in het gras.

6. Hoodie in da house

Sommige verafschuwen hem, anderen vinden hem supercool, de hoodie. Feit is dat dit kledingstuk niet mag ontbreken in je kledingkast. Alle grote merken hebben ze inmiddels opgenomen in hun collectie. Je komt ze in alle soorten en maten tegen in het modebeeld dit voorjaar. Met oversized capuchons, kleurrijk patchwork, urban prints… Je kunt echt helemaal losgaan en je eigen stijl benadrukken met een bijpassende hoodie.

Terug naar Trend watch