Menu
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.

5 Tips om je schoenen te matchen met je outfit

“Kleren maken de man." Dat is zeker waar, maar je schoenen zijn ook erg belangrijk. Met mooie, schone en goed passende schoenen is je outfit pas echt compleet. Schoenen zijn namelijk vaak het eerste waar men bij een herenkleding outfit op let. Maar hoe combineer je jouw schoenen met je outfit? Wij geven je handige tips.

1. Basics voor casual en formele outfit

Basics zijn ideaal, zowel wat kleding als wat schoeisel betreft. Het zijn tijdloze items die gemakkelijk te combineren zijn. Koop zwarte, witte en blauwe schoenen. Dit kunnen canvas schoenen, sportschoenen en veterschoenen zijn. Verder is een paar witte, nette sneakers ook onmisbaar. Dit zijn de  perfecte schoenen voor elke gelegenheid. Daarmee kun je alle kanten op en maak je elke mannenoutfit compleet. Voor een formele gelegenheid, een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld, kies je voor zwarte, donkerblauwe of bruine veterschoenen.

2. Match je riem met je schoenen

Door je riem en je schoenen op elkaar af te stemmen, maak je van elke outfit een mooi geheel. Dit geldt uiteraard vooral wanneer je een kostuum draagt, maar in mindere mate gaat deze regel ook op bij een casual outfit. Door deze twee items te laten matchen, benadrukt de riem de schoenen en andersom. Draag je een horloge met leren bandje, dan kun je zelfs dát in dezelfde kleur nemen om het effect nog groter te maken.

3. Hou het simpel

Soms is het lastig om een mooie, passende outfit samen te stellen. Twijfel je over de keuze van je schoenen? Hou het simpel. Heb je bijvoorbeeld een blauw poloshirt aan en een witte broek? Kies dan voor blauwe, canvas schoenen of juist witte sneakers. Draag je een overhemd met een print? Kies dan een kleur schoenen die met ook in de print voorkomt. Maar soms kan het ook mooi zijn om bijvoorbeeld een zwarte jeans en een zwart T-shirt te dragen met een contrasterende kleur accessoires. Denk bijvoorbeeld aan groen, koningsblauw of wit. Houd die kleur aan voor je schoenen en riem. Je kunt je horloge en misschien zelfs bril ook laten matchen, maar het combineert ook perfect met een stainless steel horloge, of een exemplaar met een zwart bandje.  

4. De complementaire kleur

Houd jij van kleuren combineren en is dat in je kast ook te zien? We noemden net het voorbeeld met de print al. Is je outfit nogal opvallend? Dan zijn schoenen die ook opvallend gekleurd zijn misschien net iets te veel van het goede. Licht-grijze-sneakers zijn dan de perfecte combi. Wit, beige of donkerder grijs kan soms ook, afhankelijk van de kleuren van je kleren.

5. Formele combi's

Werk jij bij een bank, heb je en sollicitatiegesprek of een andere reden waarom je formeel gekleed moet gaan? Dan kan je uiteraard niet aankomen in je Hawaii-shirtje en felblauwe sneakers. Wanneer echt formele kleding is vereist, ga dan voor een pak, overhemd en leren veterschoenen. Eventueel met stropdas. Mag het semi formeel zijn? Dan draag je een net overhemd op een broek met bijvoorbeeld loafers.

Welke outfit en match je ook kiest; zorg in ieder geval dat je schoenen altijd schoon en netjes zijn!

Terug naar Style tips