Menu
4 tips voor het starten van je eigen kledinglijn

Er komt veel kijken bij het bouwen van een kledinglijn. Om jezelf goed voor te bereiden, hebben we hier een lijstje opgesteld met de meest praktische tips die je kunnen helpen om succesvol van start te gaan!

Creëer je identiteit

Bij het opzetten van je eigen kledinglijn is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteed aan het creëren van je eigen identiteit en richting. Hierbij is het belangrijk dat je jouw merk positioneert op een bepaalde markt en kleding produceert die je op één richting weet te concentreren. Bedenk dus goed wat voor soort kleding je wilt maken. Kies jij voor een hoodie bedrukken of vind je het leuker om elegante jurkjes in elkaar te zetten? Door te kiezen voor consistentie en een specifieke doelgroep, zorg je ervoor dat je een niche benadert waarmee je veel meer kans hebt om op een smaakvolle manier een bepaalde groep mensen aan te spreken.

Wees niet bang om hulp in te schakelen

Het is helemaal niet erg als je niet alles zelf kunt. De beste ondernemers weten wat ze wel en niet kunnen, en schakelen specialisten in om taken uit te laten besteden! Mocht je bijvoorbeeld moeite hebben met de marketinginspanningen, vraag dan na in je omgeving of er iemand relevante kennis en ervaring heeft om je hierbij te helpen. Op deze manier ben jij in staat om je te focussen op de dingen waar jouw expertises zullen stralen!

Geef je creativiteit de ruimte

Kleding bedrukken is een waanzinnig proces om je creativiteit te uiten. Zorg er daarom voor dat je meer dan voldoende tijd neemt om ontwerpen te bedenken en je kledinglijn te conceptualiseren. Experimenteer met verschillende designs en ga actief op zoek naar feedback van je potentiële doelgroep. Vraag wat ze het liefst dragen en welke aspecten een rol spelen bij hun kledingstijl. Aan de hand van deze informatie kan je beter inspelen op de wensen en behoeften van de desbetreffende doelgroep.

Vind de juiste kledingproducent

Wanneer je jouw ontwerpen en concepten hebt klaarliggen, dan is het van vitaal belang dat je op zoek gaat naar een kledingproducent waarvan je weet dat ze hoogwaardige kwaliteit waarborgen. Zorg ervoor dat je in gesprek gaat met de kledingproducent om zoveel mogelijk te weten te komen over hun werkwijze en dat ze goed op de hoogte zijn van jouw wensen. Door voldoende aandacht te besteden aan degenen die aan de slag gaan met het produceren van jouw kledinglijn, zal je minder snel voor onaangename verrassingen komen te staan die met adequate voorbereiding voorkomen hadden kunnen worden.

Terug naar Tips & Tricks