Menu
3x styling tips voor de straight leg jeans

Tegenwoordig heeft de skinny jeans plek gemaakt voor de wat wijdere jeans. Een jeans die er echt uitspringt op dit moment is de straight leg jeans. Zoals de naam al zegt lopen de pijpen recht naar onder en is de broek vaak high waisted. De straight leg jeans past bij vele lichaamsvormen en is daarom echt niet meer te missen in je garderobe. Je kunt deze jeans op vele manieren combineren, maar welke schoenen doe je er bij aan? Lees hieronder een paar handige tips!

#1 Combineer de straight leg jeans met een mooie hak

Creëer een classy look door een mooie hak onder de straight leg jeans te dragen. Dit kunnen laarzen zijn maar ook pumps of open hakken. Het is hierbij mooi als de jeans over de hakken heen valt en dat je er maar een klein stukje van ziet. Als de straight leg tot je enkels komt is dit ook geen probleem, dit geeft namelijk ook een leuk effect. Combineer dit met een lange blazer of mantel jas en kunt stijlvol de deur uit.

#2 Combineer de straight leg jeans met grovere laarzen

Je zou ook je Dr. Martens of andere laarzen uit je kast kunnen halen en deze onder je straight leg jeans kunnen dragen. De wat grovere laarzen zie je tegenwoordig overal terugkomen en het maakt je outfit in combinatie met de straight leg jeans gelijk wat stoerder. Het mooiste is als de jeans net iets over je laarzen heen valt zodat het elkaar net iets overlapt. Dit zou je vervolgens weer kunnen combineren met een lange blazer of een mooie blouse. Op deze manier is je outfit stoer maar tegelijk ook weer classy.

#3 Combineer de straight leg jeans met sneakers

Je kunt je straight leg jeans ook combineren met een paar sneakers. Je creëert hierdoor namelijk gelijk een sportievere look. Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan voor Nikes of de Platform sneakers van Converse, dit zorgt ook weer voor een retro uitstraling. Je kunt de straight leg jeans op 2 manieren dragen. Of hij valt mooi over je sneakers heen of hij komt tot je enkels. Beide geeft een erg leuk effect! Wil je helemaal gaan voor een casual outfit? Draag het dan in combinatie met een effen top of leuke trui en je bent helemaal ready to go.

Terug naar Style tips