Menu
3 style tips voor de perfecte business casual look!

Ben je op zoek naar een geschikte business casual look voor op de werkvloer? In dit artikel vind je drie handige tips, die hierbij goed van pas komen. Laat je pak wat vaker in de kast hangen en ga voor een look die past bij de hedendaagse kledingtrends! Zeker op dagen dat je weinig afspraken met klanten hebt, is een pak niet noodzakelijk. Een business casual look biedt meer comfort en ziet er toch nog netjes uit! Wat is jouw favoriete business casual outfit in de kast? Voor het shoppen van een nieuwe outfit kun je onder meer terecht in de Bos men Shop!

Tip 1: kies voor een nette pantalon onder je blouse

Een van de elementen van een business casual look is een nette pantalon. Het is een goed alternatief voor de broek die bij je pak zit en oogt wat netter dan een spijkerbroek. Toch misstaat ook een spijkerbroek niet, wanneer deze een donkerblauwe of bijvoorbeeld zware kleur heeft. Het voordeel van een pantalon ten opzichte van een spijkerbroek is het feit, dat de pantalon doorgaans prettiger zit. Daarbij wordt de pantalon in tal van verschillende kleuren aangeboden. Het maakt dat je bij iedere blouse of blazer een passende broek vindt.

Tip 2: draag een overhemd met pullover

De pantalon of nette jeans is goed te combineren met een losse blouse. Zeker in de zomerperiode is een blouse voldoende. Je wilt het gedurende de werkdag niet te warm krijgen! Naast het overhemd zou je voor een pullover kunnen kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de nette pullover van een merk als Gant of Tommy Hilfiger. Gant kleding online kopen verzekert je van een hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Er worden in webwinkels regelmatig kortingsacties aangeboden voor de pullovers van Gant. Daarbij wordt de kleding van Gant veel gedragen door zakenlui.

Tip 3: kies voor sneakers in plaats van puntschoenen

Vaak wordt ten onrechte gedacht, dat men een business casual outfit moet combineren met nette puntschoenen. Sneakers staan echter ook goed onder zo’n outfit! Net als bij het verschil tussen de pantalon en een strakke jeans, geldt ook voor sneakers dat deze prettiger zitten dan de chique puntschoenen. Houd er wel rekening mee, dat niet ieder model sneaker geschikt is voor bij een business casual look. Kies bijvoorbeeld voor volledig witte of zwarte sneakers. Modellen met diverse kleuren zijn iets minder passend.

Terug naar Advertorial