Menu
Kledingtips voor curvy women

We love some curvesss.. En ook in de mode industrie worden curves (eindelijk) gebruikt als rolmodel voor vrouwen. Denk maar aan het sport merk Nike die met alle trots niet alleen slanke paspop modellen maar ook volle paspoppen gebruikt voor het showen van hun sportkleding. Om jou als curvy woman op weg te helpen, hebben wij een lijstje met grote maten dames kleding gemaakt die de beste pasvorm voor jouw curves hebben!

Show them curves!

Jij hebt net even iets meer rondingen dan anderen en dat is iets om trots op te zijn. Sommige kledingstukken laten je lichaam dan ook net even iets beter uit komen dan anderen. Deze items wil jij zeker weten in je kast hebben hangen:

# Show some skin

Wanneer jij je helemaal aankleedt kan het er nog wel eens té massief uit zien. Een mooie manier om dit tegen te gaan is door juist een beetje huid te laten zien. Kies voor dat truitje met korte mouwen of die v-hals. Hiermee doorbreek je de gehele massieve outfit en ziet het er alweer een stukje luchtiger uit.

# Accentueer het gedeelte waar je het meest blij mee bent

Jij hebt vast een prachtige boezem of misschien wel mooie benen waar jij de show mee steelt. Leg dan vooral hier de nadruk op. Een blouse met print trekt de aandacht naar de bovenkant, of juist een mooie rok met knielengte trekt de aandacht naar je benen toe.

# Skinny jeans yes

Wie zegt dat onder grote maten mode voor dames geen skinny jeans valt? Wij niet! Skinny jeans prachtig bij een vol figuur. Zorg ervoor dat je een goede broek uitkiest die gemaakt is van een stevige stof. Wanneer je kiest voor een dunne stof kan deze gaan lubberen en dit ziet er dan alweer heel snel niet zo mooi uit. Combineer de strakke broek met een mooie losvallende blouse en een stoere jas and you're good to go.

# Kies het juiste stofje

Sommig stofjes werken in je voordeel, maar sommige ook in je nadeel. Probeer voor jezelf bewust te worden van stofjes die jou niet flatteus staan. Zo zorgen glimmende en strakke stoffen er al snel voor dat je rondingen op een ongewenste manier worden geaccentueerd. Kies bij plus size kleding voor dames voor een iets stevigere stof die jouw rondingen ook mooi laat zien maar het niet doet laten overdrijven.

# De a-lijn pasvorm

Opzoek naar een jurkje of rokje? Een pasvorm die jou werkelijk altijd prachtig zou staan is de a-lijn. Hier komt de nadruk op je taille te liggen waardoor er een mooi zandloper effect optreedt.

# Vergeet de accessoires niet

Bij een mooie outfit met grote maten dames kleding hoort natuurlijk ook de juiste accessoires. Een leuke tasje, mooi horloge en simpele oorbellen maken je outfit tot een fashionable compleet geheel.

Onze tip: Draag wat jij leuk vindt en waar jij je comfortabel in voelt. Plus size kleding voor dames kan jij zo fashionable maken als je wilt!


Terug naar Tips & Tricks
Geschreven door:
Gastblogger
Gastblogger

YouStyle is een mode platform waar ook ruimte is voor externe schrijvers. Wil jij de mogelijkheid om trends, ontwikkelingen of andere leuke fashion-gerelateerde zaken via ons blog te bespreken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!.